AcasăNewsTariceanu il lasa pe Dragnea sa-si rupa gatul

Tariceanu il lasa pe Dragnea sa-si rupa gatul

Astrele si dupa aceea Tariceanu si-au intors fata de la liderul PSD

Cum camasa de prezidentiabil ii este mai aproape decat aceea de partener al lui Dragnea, Tariceanu l-a lasat balta pe liderul PSD exact cand acestuia din urma ii arde buza sa-l suspende pe Iohannis.

Astrele si dupa aceea Tariceanu si au intors fata de la liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Dupa ce a incalecat pe desalate tot ce-a vrut – PSD, Guvern, Parlament, Dragnea incepe sa si-o ia in barba. In doar doua zile, Liviu Dragnea s-a trezit ca nu mai are oricand vrea el majoritate in Camera Deputatilor (daca nu votau pentru Codul de procedura penala noua deputati de la minoritati legea nu ar fi fost adoptata) si ca CCR misca-n front – Curtea a amanat (pana-n toamna!) sesizarile depuse de PNL, USR, PMP si ICCJ contra modificarilor aduse Codului penal. Ceea ce inseamna ca Dragnea trebuie sa-si ia adio de la intrarea rapida in vigoare a noilor Coduri penale. Bomboana pe coliva i-a pus-o insa Tariceanu, care in loc sa discute ”serios” cu Dragnea despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis si-a delegat peste noapte, in plin week-end, atributiile de sef ale Senatului, in favoarea pesedistului Adrian Tutuianu, si-a luat catrafusele de concediu si dus a fost peste granita. S-a mai oprit abia in Grecia, dupa cum se zvoneste.

Soarta fuse cruda saptamana trecuta cu liderul PSD

Barbat dintr-o bucata ”made in Teleorman” asa cum el insusi spune, Dragnea poate insista cu suspendarea lui Iohannis si fara acordul lui Tariceanu. Problema este ca nu intotdeauna e suficient sa vrei, trebuie sa si poti. Sa poti sa strangi voturile necesare suspendarii lui Iohannis fara ALDE si UDMR, de exemplu. Pe de alta parte, hai sa spunem ca Dragnea ii promite lui Tariceanu ca va fi prezidentiabilul PSD la anu’ si il va convinge astfel sa zica ”da” suspendarii. Cum insa Tariceanu nu-si doreste doar sa-si bea cafeaua de dimineata la Cotroceni si sa vorbeasca la telefon doar cu Dragnea, ci vrea sa se deschida si pentru el portile Occidentului, e discutabil daca actualul sef al Senatului va accepta sa fie presedinte interimar doar pentru a promulga legile si Codurile penale si a o usui pe Kovesi. In plus, Tariceanu iti aminteste in mod cert trista experienta a lui Crin Antonescu – primul prezidentiabil liberal sustinut, oficial, de PSD, dar doar in anii premergatori scrutinului, ca urmare este greu de crezut ca se va accepta sa-si faca praf imaginea in ochii electoratului de dreapta si al strainatatii doar pentru o promisiune facuta de Dragnea – atentie, nu si de ”baronii” PSD! Drept este ca mai este si varianta preluarii presedintiei interimare de catre Dragnea insusi, dupa un refuz al lui Tariceanu. Fara doar si poate, lui Dragnea nu-i va tremura mana cand va semna promulgarea legilor controversate, dar date fiind cele doua condamnari, prima definitiva si a doua in prima instanta, in mod cert isi va da foc la valiza. Nu de alta, dar Dragnea nu e chiar Erdogan.

author avatar
Simona Badulescu
1.106 afisari

3 COMENTARII

  1. ROMANIA ARE MARE NEVOIE DE POLITICIENI CE POT ELABORA SI IMPLEMENTA STRATEGII SECTORIALE SI NATIONALE DE DEZVOLTARE A TARII SI PENTRU EMANCIPAREA POPORULUI ROMAN SI NU DE POLITRUCI , DERBEDEI, TICALOSI, SFERTODOCTI, HOTI, BANDITI TRADATORI , etc CARE AU DISTRUS ROMANIA IN 28 DE ANI.

  2. Simonuca aici gresesti…un articol destul de ciudat din partea ta,Tariceanu e om de caracter,pacat ca nu il cunosti suficient,iti doresc o zi buna Simonuca!

  3. Apreciați, după „migrările de susținere” către ALDE, că Popescu Tăriceanu va ajunge destul de curând într-o zonă marginală a politicii ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger