AcasăNewsTăriceanu îi dă replica lui Iohannis, amintindu-i de Băsescu: "Să o lase...

Tăriceanu îi dă replica lui Iohannis, amintindu-i de Băsescu: „Să o lase mai ușor cu amenințările, că nu e Fuhrer”

Tăriceanu a căzut în cursă prea ușor

După ce președintele s-a dezlănțuit la adresa Opoziției, pe tema recentelor poziții exprimate până să fie adoptată, joi, în Parlament prelungirea stării de urgență, în contextul luptei contra noului coronavirus, reacțiile din rândul formațiunilor vizate nu s-au lăsat prea mult așteptate.

Liderul ALDE i-a răspuns în termeni fermi lui Klaus Iohannis, cerându-i să nu mai formuleze amenințări la adresa aleșilor neamului. Călin Popescu Tăriceanu îl dă drept exemplu negativ în această privință pe fostul președinte Băsescu, care, după cum mulți își amintesc, a fost suspendat din prima funcție în stat. „Pe dl Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i priește nici domniei sale, cum nu ne priește nici nouă. Doar așa îmi explic atacul furibund la toți cei care nu sunt de acord cu instrucțiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărțirea politicienilor. Între buni și răi. Aia buni pot să muncească pentru țară. Aia răi pot doar să dea sfaturi și în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niște dosare penale. Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi: 1. Să o lase mai ușor cu amenințările că nu e Fuhrer ci, încă, Președintele României. 2. Să nu mai amenințe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu și nu s-a sfârșit bine pentru el”, transmite, între altele, Tăriceanu într-un mesaj.

Mai mult, fostul președinte al Senatului îi dă replica președintelui și când vine vorba de „inconștiența” invocată de către șeful statului în recenta sa declarație. „Iar dacă tot a adus vorba despre inconștiență, dl Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo luna și jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât și puțină febră și îl punea pe Cîțu să fugă din fața Parlamentului”, susține liderul ALDE, într-o postare pe pagina sa de pe o cunoscută rețea de socializare.