AcasăNewsTariceanu: Este normala o colaborare intre partidul care va fi infiintat si...

Tariceanu: Este normala o colaborare intre partidul care va fi infiintat si PSD

Daca va face o figura frumoasa la alegerile din toamna, Calin Popescu Tariceanu are toate sansele sa fie uns premier

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca o colaborare a partidului pe care il va infiinta cu PSD ar fi normala si fireasca, dat fiind ca parlamentarii care au demisionat din PNL au intrat in Parlamement candidand din partea USL.

Intrebat cum comenteaza declatia presedintelui PSD, Victor Ponta, care a spus ca PSD si partidul care va fi condus de Calin Popescu Tariceanu ar putea reface USL, Tariceanu a afirmat ca i se pare normal sa se intample asa.

„Subliniez, nu am niciun fel de complexe de a recunoaste ca, in virtutea mandatului primit de la alegatori, care ne-au votat pe lista USL, acest lucru ar fi normal si firesc, dar vreau sa ii consult pe colegii mei si sigur va fi facuta o discutie cu PSD, cu premierul Ponta, in acest sens si sa vedem daca, prin efortul nostru, sa contribuim la realizarea si la ducerea la indeplinire a proiectului politic care a stat la baza crearii USL si, pe cale de consecinta, a programului politic care a fost aprobat de Parlament pentru guvernare”, a spus Tariceanu.

Acesta a precizat ca a luat act de declaratia premierul Victor Ponta, care este „demna de salutat”. „Avand in vedere ca noi toti am fost alesi pe lista USL la alegerile parlamentare din 2012, nu mi s-ar parea nimic anormal, nimic nefiresc sa dicutam despre o posibila colaborare cu PSD”, a mentionat Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a adaugat ca, in contextul in care va fi un numar semnificativ de parlamentari care i se vor alatura, va trebui sa se consulte cu acestia.

Intrebat daca isi mentinea optiunea de a candida la Presedintie, Tariceanu a raspuns afirmativ.

Calin Popescu Tariceanu va lansa, joi, Partidul Liberal Reformator.

author avatar
Alina Costache
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger