AcasăNewsTariceanu, dupa demisia ministrului Educatiei: Am aflat de la televizor

Tariceanu, dupa demisia ministrului Educatiei: Am aflat de la televizor

Tăriceanu se ține tare pe poziție

Pe langa referirile facute la chestiunile avute in vedere in cadrul sedintei de joi a Biroului Politic al ALDE, formatiunea infruntea careia se afla, Calin Popescu Tariceanu a adus in discutie si pasul in lateral facut de Valentin Popa.

„Am aflat de la televizor despre aceasta demisie. Sunt o serie de critici care i s-au adus ministrului. Nu stiu care este motivul principal care l-a determinat sa demisioneze”, a declarat in prima faza liderul ALDE.

Cat priveste nemultumirea ridicata de UDMR, Tariceanu a punctat ca a discutat cu liderul Uniunii, pe aceasta tema. „Cunosc subiectul, mi-au transmis UDMR-ul. Am avut o discutie chiar cu presedintele partidului, cu domnul Kelemen, pe acest subiect si le inteleg nemultumirea si cred ca este normal ca in Romania sa putem asigura conditii optime de invatamant tuturor copiilor, indiferent ca apartin minoritatilor, dandu-le posiblitatea, in acelasi timp, sau ajutandu-i sa aiba acces la istoria Romanei, la limba romana, la toate celelalte elemente care tin de programa scolara, la fel ca si celorlalti”, a afirmat Tariceanu.

Anterior in cursul acestei zile, dupa ce a discutat cu Valentin Popa, Liviu Dragnea ii daduse public dreptate lui Kelemen Hunor in aceasta chestiune. De altfel, liderul UDMR a reactionat dupa demisia lui Popa din fruntea Ministerului Educatiei. „Demisia este singura decizie corecta a Ministrului Educatiei. Este obligatoriu sa isi asume consecintele masurilor sale nechibzuite si total neadecvate din punct de vedere profesional, prin care a provocat confuzie pentru zeci de mii de elevi, cadre didactice si parinti. In lipsa unor argumente profesionale rationale, articolul din Ordonanta simpla care reglementeaza predarea limbii romane poate fi considerat rezultatul unei decizii extrem de imprudente. Prin urmare asteptam ca Guvernul sa solutioneze corect aceasta problema, in sedinta de astazi”, a precizat Kelemen Hunor, pe contul sau de Facebook.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger