AcasăNewsTariceanu, de partea lui Oprescu: "Nu e normal ca reputatia unui politician...

Tariceanu, de partea lui Oprescu: „Nu e normal ca reputatia unui politician sa atarne de declaratia unui denuntator”

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, condamna arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei.

Tariceanu sustine, printre altele, ca nu este normal ca un om, indiferent de numele acestuia, sa fie arestat doar in baza declaratiei date de un denuntator.

Tariceanu anunta ca, din informatiile sale, „exista tot felul de nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a lui Oprescu”.

Presedintele Senatului sustine ca „flagrantul nu a fost facut, iar aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit”.

Mai mult, Tariceanu se intreaba „de ce a asteptat DNA pana acum sa-l ridice pe Oprescu, daca procurorii spun ca de doi ani au intocmit dosare penale pe numele lui? De ce fostul presedinte (n.r. – Traian Basescu) si camarila sa nu sunt deranjati de DNA si isi pregatesc revenirea la putere? Ce mai poate sa faca un judecator, cand suspectul e deja condamnat de presa si mai ales de opinia publica profesionist manipulata spre o anumita concluzie?”.

Nu in ultimul rand, Tariceanu afirma ca „Parlamentul trebuie sa adopte masuri legislative care sa elimine neregulile si abuzurile unor magistrati si interferenta neavenita in actul de Justitie a unor institutii din afara autoritatii judecatoresti. Cazul Rarinca si nenumaratele procese pierdute de statul roman la CEDO stau marturie in acest sens. Sprijinul din partea altor partide pentru acest demers a fost firav. Unii sunt complici si altii sunt timorati. Politicienii care se bucura atunci cand un adversar politic, chiar nevinovat, ajunge prin dosarele DNA ar trebui sa se gandeasca ca abuzurile unor magistrati s-ar putea repeta si in cazul aliatilor politici. In aceste conditii, invit toate partidele parlamentare sa ne asezam la masa negocierilor ca sa adoptam un program legislativ de urgenta pentru solutionarea gravelor probleme din Justitie. Doresc sa fie limpede: lupta anticoruptie trebuie continuata, dar nu e admisibil ca stabilitatea in functii inalte si reputatia politicienilor sa atarne de declaratiile vreunui denuntator aflat, eventual, in penitenciar si care ar spune orice ca sa mai scape din pedeapsa. Am in ultima vreme sentimentul ca sistemul democratic parlamentar, care ar trebui sa conduca tara, a fost practic inlocuit de unele institutii de forta ale statului, ceea ce este inadmisibil. De aceea repet: partidele au obligatia sa solutioneze urgent problemele Justitiei pentru refacerea echilibrului dintre puterile statului, pentru controlul reciproc al acestora si pentru stabilitatea democratica a tarii”.

author avatar
Cristi Ionita
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger