AcasăNewsTăriceanu: Candidez la prezidențiale, cu sau fără PSD!

Tăriceanu: Candidez la prezidențiale, cu sau fără PSD!

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat duminică seară, că este decis să candideze la alegerile prezidenţiale, cu sau fără sprijinul coaliţiei de guvernare, un potenţial partener fiind partidul lui Victor Ponta, Pro România.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagcalin popescu tariceanu title=Călin Popescu Tăriceanu data wpil keyword link=linked>Călin Popescu Tăriceanu<a> Sursa foto Twitter

În opinia lui Tăriceanu, în cazul unor candidaturi separate în cadrul Alianţei PSD-ALDE, riscul de a nu ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este foarte mare.

„Fără doar şi poate. Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru şi mă îndrept spre o candidatură. Dar ar fi mult mai util să aibă o susţinere cât mai largă. Adică să fie din partea coaliţiei PSD-ALDE şi poate chiar mai mult. Am văzut cu toţii sondajele şi cred că un asemenea candidat, cu susţinere comună, are şanse să se opună actualului preşedinte. Dacă nu vom reuşi să aveam un candidat comun cu PSD, după data de 22 iulie, vom vedea dacă pot împreună cu colegii mei să găsim altă formulă de alianţă care să ne crească şansele. Poate să însemne Pro România, da”, a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă este decis să candideze la prezidenţiale.

El a vorbit şi despre riscurile care apar dacă alianţa va avea mai mulţi candidaţi.

„Convingerea mea, şi nu numai a mea, este că, dacă vom merge cu mai mulţi candidaţi, riscurile legate de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari. Candidaturile separate, dacă le vom hotărî aşa, pot aduce în timpul campaniei anumită stare de tensiune. Şi nu cred că ar ieşi mai întărită coaliţia noastră în noiembrie” a spus preşedintele Senatului.

 

author avatar
Emanuela-Andreea Pană