AcasăNewsTariceanu: "Cand o sa se intample chestia asta, eu plec din politica"

Tariceanu: „Cand o sa se intample chestia asta, eu plec din politica”

Tăriceanu, trimis în judecată. DNA-ul îl acuză de luare de mită (foto: facebook)

Al doilea om in stat a adus in discutie o situatie care l-ar face sa paraseasca scena politica.

Reamintind ca are de gand sa depuna, in prima zi a saptamanii viitoare, sesizarea adresata Curtii Constitutionale, in cazul „Belina”, in care sunt vizate cele doua social-democrate care au parasit, recent, Guvernul, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, Calin Popescu Tariceanu a mai subliniat un aspect, pe fondul neacceptarii ALDE de a-l retrage pe ministrul Ilie din Executiv, chiar daca si acesta a intrat in vizorul DNA. „Eu nu accept ca DNA-ul sa faca Guvernul Romaniei. Cand o sa se intample chestia asta, eu plec din politica. (…) Eu nu sunt maleabil, nu sunt pentru compromisuri in aceasta chestiune”, a subliniat liderul ALDE, seara trecuta, la Antena 3.

sursa foto: Facebook

337 afisari

6 COMENTARII

  1. Al doilea om în stat în sus, al doilea om în stat în jos. Poate în patru labe. Scena politicā româneascã e plinã de lepãdãduri. Acest ínfumurat de CACPT, ale cãrui rezultate, de cînd face umbrã pãmîntului românesc degeaba, sînt minus zero, va plãti pentru nimicnicia de a refuza repausarea unui Mare Român, ca Vadim Tudor, la Senatul pe care îl slujise cu demnitate, nu cu ifose poponaute si frecínd tiparul, ca altii. Tãriceanu fiind cine? Un impostor, un semidoct, putred de bogat. Cum spuneam, îl va bate Dumnezeu, crunt, sã nu-si facā iluzii. Nici el, nici ceilalti.

  2. Cît despre plecatul din politicã (sanchi, vrãjealã, pleacã trîntorii ãstia de la stupul cu miere cînd mi-oi vedea eu ceafa) de ce nu a plecat pînã acum? Da plecati, bã, odatã! Ori prea dulce ca mierea e banul Patriei?

  3. POLITICA Romaniei postcomuniste, conceputa in majoritatea cazurilor de impostori, semidocti, demagogi, expirati sau oportunisti precum si lipsa de CIVISM a poporului roman a facilitat adincirea fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE implementate in procesul complex de administrare si dirijare a destinului natiunii (guvernare) ceea ce are consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.
    ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postcomuniste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 25 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.
    In anul 2015, in Romania, economia, partidele politice şi presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaţia existenta, (declinul national), se poate schimba doar printr-o “MIŞCARE DE REFORMARE POLITICĂ”. (Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica a vremii). Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general. Numai, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI (comportament discretionar fata de norme) SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura „capacitate adevărului de a combate greşeala si minciuna” precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
    Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care “românii progresisti” trebuie să le promovez iar Societatea Civila sa le sustina, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume „capacitatea adevărului de a combate greşeala si minciuna”, in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia:
    1. – Statuarea unui „sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenţele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc si delictele politice”;
    2. – Normalizarea “vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman”.
    3. – Infiintarea de „partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari, conduse de elite veritabile şi dedicate asigurării bunăstării românilor obişnuiţi, majoritari si consolidarii clasei de mijloc”;
    4. – Asigurarea „unei pieţe libere, protejată de concentrare economică pronunţată, prin existenţa unor legi antitrust şi a unor reglementări raţionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist”;
    5. – Valorificarea ingenioasă şi raţională a resurselor naturale şi umane proprii interne si externe precum si imbunătăţirea condiţiilor ecologice si de protejare a mediului inconjurator;
    6. – Promovarea unei prese „independente nu doar fata de stat, ci şi fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice”.
    In statele europene unde functioneaza “Democratia AUTENTICA” la parmetri normali ( legislativul fiind strict separat de domeniul administratiei publice dar si de cel economic sau judiciar), in cadrul administratiei publice centrale si locale cheltuielile sau contractele ce se angajeaza si deruleaza din bugetele proprii sunt nu numai monitorizate ci si gestionate de ONG-uri care isi asuma economisirea fondurilor financiare, responsabilitatea eficientei si eficacitatii investitiilor publice. Pe cand ASA CEVA se va putea realiza si in ROMANIA?! Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.

  4. Prostariceanu SI cele 5 legi ale prostiei. 1.Prima lege a prostiei Omul subestimează numărul idioților care-l înconjoară. 2. A doua lege a prostiei Probabilitatea ca un om să fie prost nu depinde de alte calități ale sale. 3. Legea a treia a prostiei Prostul este acea persoană ale cărei acțiuni duc la pierderi pentru alți oameni sau grupuri de oameni și nu aduc beneficii autorului sau chiar se transformă în evenimente negative pentru el. 4. A patra lege a prostiei Deștepții subestimează mereu potențialul distructiv al proștilor. 5. A cincea legea a prostiei Prostul e cel mai periculos tip de personalitate. Dar trebuie de specificat ce anume îl face pe un prost periculos.

  5. In Romania BALCANICA, dupa 1989, domneste BURGHEZIA COMUNISTA (mult mai hidoasa, odioasa si criminala decat cea capitalista)avem presedinti de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai curtii de conturi, inspectori financiari, academicieni, ofiteri MApN, SRI, SIE, STS,SPP, PREOTI in exercitiul functiunii cu AVERI ilicite FABULOASE, cu dosare penale in lucru ori sunt in faze diferite de invastigare sau judecata. Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta asemenea autoritati publice, COMPROMISE, populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti penali si puscariabili au emis si emit legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase, FARA CONFISCAREA AVERILOR ILICITE. Unde in lume mai exista asemenea DREPTATE , JUSTITIE SRL si TARA in care hotii si banditii FARAONI sa CONDUCA SI SA ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile IMORALE facute de ei NAROZII???
    UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI SI C.C.R. si AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi???
    În ultimii 27 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA SI AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA. Datoria țării a crescut de la plus 5 miliarde de dolari IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro, iar peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA.
    De ce si CUM s-a ajuns aici? Este poporul roman un popor de sinucigasi…???
    Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
    De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce.
    Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general.
    UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA…???…
    TOTUSI pana la iscarea unei revolte sau a unei ciomageli sociale este strict necesara SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit cu de la ei putere titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc) TOT EI CA SI PRIVILEGII AU FUNCTII IMPORTANTE IN CONDUCEREA STATULUI.
    Toate aceste ATROCITATI si anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei.
    Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA pana in prezent!
    Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece s-au organizat mineriadele si puciurile pentru reprimarea opozantilor, obstructionarea demaocratiei si ingroparea Ro!Pentru solutionarea cu CELERITATE SI OBIECTIVITATE a dosarelor revolutiei si mineriadelor trebuie apelat la TRIBUNALUL PENAL DE LA HAGA unde a fost solutionat in mod exemplar dosarul lui MILOSEVICI.
    Prin rezolvarea dosarelor privatizarilor frauduloase CARE AU DUS LA FORMAREA BURGHEZIEI COMUNISTE se va constata ca TARA A FOST JEFUITA CU SUTE si mii DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA de hotomani si impostori si AUTORITATILE POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU EXCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger