AcasăNewsTariceanu: Basescu trebuie sa isi dea demisia

Tariceanu: Basescu trebuie sa isi dea demisia

Fostul prim ministru Calin Popescu Tariceanu este de parere ca, dat fiind votul covarsitor impotriva sa, Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia din functia de presedinte, punand astfel punct crizei politice.

Calin Popescu Tariceanu, fost premier al Romaniei, a comentat, luni, pe tema rezultatului de la referendum, spunand ca, data fiind faptul ca majoritatea romanilor la vot au dorit demiterea presedintelui, Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia.

„Aici lucrurile sunt cu mult mai clare pentru ca, politic vorbind, cetatenii au votat direct pentru demiterea lui intr-un numar extrem de mare (…) cand peste 7 -8 milioane de cetateni ii spun presedintelui ca nu-l doresc, el trebuie sa tina cont de vointa cetatenilor, asa cum in trecut a spus ca numai intoarcerea la popor este solutia valida pentru iesirea din crizele politice. Suntem intr-o criza politica, motiv pentru care presedintele trebuie sa-si dea demisia si sa nu se ascunda in spatele unor proceduri de ordin administrativ, care ii pot permite eventual sa se intoarca in functia pe care a detint-o”, a sustinut fostul prim ministru, citat de realitatea.net.

Acesta a dorit sa ii dea un exemplu presedintelui Traian Basescu, prezentandu-l pe generalul Charles de Gaulle care, tot in urma unui referendum, din cauza votului negativ al francezilor, si-a dat demisia din functia de presedinte al Frantei.

„Ar trebui sa aiba o reflectie serioasa asupra viitorului sau politic, sa ia exemplu de ceea ce se intampla in tarile democratice, si am sa dau exemplul generalului de Gaulle, care in anul 1968, in urma unui referendum organizat pe o cu totul si cu totul alta tema, nu un referendum referitor la admitere, ci un referendum referitor la un proiect pe care el il initiase si care a fost respins, a considerat pe buna dreptate ca francezii l-au dezavuat si si-a dat demisia”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

author avatar
Ionut Zgimbau
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger