AcasăNewsTARICEANU: “As sustine o monarhie parlamentara in Romania!”

TARICEANU: “As sustine o monarhie parlamentara in Romania!”

DUPA DISCURSUL Regelui Mihai in Parlament, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca ar fi unul din sustinatorii unui regim monarhic in tara noastra, in care Parlamentul si Guvernul sa fie institutiile cheie din conducerea statului, iar Casei Regale sa-i revina rolul de reprezentare a tarii.

Calin Popescu Tariceanu i-a oferit marti Regelui Mihai, din partea Camerei Deputatilor si a Senatului, un basorelief cu cladirea Parlamentului.

„Romania, in viitor, trebuie sa produca o schimbare constitutionala profunda si sa inteleaga ca intr-o democratie parlamentara, Parlamentul e forul principal de dezbatere si decizie. Trebuie asigurata aceasta conditie minimala, trebuie readus parlamentul la rolul lui esential. (…) Daca romanii vor considera ca monarhia este o optiune eu as fi unul care as sustine o astfel de optiune”, a explicat Calin Popescu Tariceanu.

CRISTINA TOPESCU: “Pentru mine Regele Mihai este adevaratul sef al statului roman”

LIVE Regele Mihai in Parlamentul Romaniei: Agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile romanesti

Iliescu: “Discursul Regelui, constructiv si util. Nu am fost dusmanul Regelui Mihai”

El a adaugat ca, in aceasta situatie Romania ar fi in acelasi ton ca si alte monarhii din Europa Occidentala unde “Casa Regala este simbolul statului si nu un factor perturbator iar Parlamentul si Executivul vor avea rolul de a lua deciziile importante. Romania a ales un model politic nefericit care creaza suprapuneri permanente si care au dus la irosirea de energii”, a mai spus fostul premier.

author avatar
Ciprian Purice
283 afisari

1 COMENTARIU

  1. Calin Popescu Tariceanu, un politician vizionar. Ar fi prea frumos sa fie intrebat poporul cu privire la forma de guvenamant. Acest popor scarbit de atatea schimbari prezidentiale una mai pestrita ca alta, aducatoare de saracie, invrajbire, si fata de care tarile lumii zambesc ironic, ar merita. Felicitari d-lui Tariceanu, pentru tot ceea ce face pentru tara. Sunt convins ca istoria nepotilor nostrii il va include alaturi de mintile luminate ale acestui popor.
    La multi ani Regelui Mihai si intregii familii Regale, iar poporului Roman ii doresc sa se trezeasca „din somnul cel de moarte”, sa aiba atitudine, sa uite indobitocirea comunista, sa uite ce inseamna frica, demnitatea sa fie mai presus decat o galeata cu zahar. La Multi Ani ROMANIA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger