AcasăNewsTârgul de Crăciun din București, „vizitat” de ANPC. Ce au descoperit inspectorii

Târgul de Crăciun din București, „vizitat” de ANPC. Ce au descoperit inspectorii

Târgul de Crăciun din BucureștiTârgul de Crăciun din București, „vizitat” de ANPC. Ce au descoperit inspectorii

O echipă de control a Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a fost în inspecție vineri, 17 decembrie, la Târgul de Crăciun din Capitală. Au fost descoperite mai multe nereguli!

Absența etichetelor, dar și a separatoarelor între produse, sau alimente păstrate necorespunzător, sunt o parte dintre deficiențele constatate de inspectorii ANPC vineri în Târgul de Crăciun din Capitală. Au fost date doar avertismente verbale, anunță Mediafax.

Preşedintele Autorităţii, Mihai Culeafă, a precizat că vizita a avut „un rol constructiv”, mai mult de remediere şi prevenţie.

„Scopul acestei vizite a avut un rol constructiv, astfel că nu am avut intenția de a amenda operatorii economici, ci de a-i ajuta prin consiliere și prevenție, astfel încât consumatorii să se bucure de achiziții sigure. Cu alte cuvinte, prezența noastră a constat într-un imbold de remediere a posibilelor probleme ale operatorilor economici prezenți la târgul din București. Deși controalele efectuate pot fi cât se poate de riguroase, obiectivul principal a fost conștientizarea neregulilor și îmbunătățitrea condițiilor de lucru, astfel încât să se evite sancțiunile sau suspendarea temporară a activității. Într-adevăr, am observat destule nereguli, însă ne-am dorit să păstrăm scopul vizitei, și anume acela de a preveni”, a declarat Mihai Culeafă.

Au fost date avertismente verbale

Conform acestuia, au fost găsite firme care se abăteau de la norme: absența etichetelor, dar și a separatoarelor între produse, alimente păstrate necorespunzător, neacoperite, sau chiar lipsa unor informații, precum faptul că unele produse erau congelate.

„Am discutat deschis și i-am rugat individual să remedieze problemele cât mai repede cu putință. Avertismentele au fost exclusiv verbale, având în vedere că ne dorim să existe bună voință din partea comercianților de a-și soluționa punctual situațiile”, a mai spus șeful ANPC.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari

1 COMENTARIU

  1. Targurile astea, pe langa faptul ca (unele) n-au nimic cu spiritul Craciunului, sant vad perfect pentru jecmaneala clientilor, fara sa mai vorbim de lipsa masurilor de prevenire a infectarii cu orice. Avertismente verbale…ha, ha, ha ….mai mare gluma nu pute sa produca ANPC. In dos ii doare pe cei controlati de avertismentele voastre.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger