AcasăNewsTârgul de Crăciun București din Piața Constituției a fost deschis. Surpriză, cine...

Târgul de Crăciun București din Piața Constituției a fost deschis. Surpriză, cine a aprins luminițele!

Tinerii au fost însoțiți de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe.Tinerii au fost însoțiți de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe./ Sursa FOTO: infomusic.ro

Târgul de Crăciun București din Piața Constituției a fost deschis, joi, de la ora 18:00, de trei elevi olimpici la matematică, medaliați cu aur în Japonia.

Andrei Chiriță, David Anghel și Pavel Ciurea sunt trei dintre elevii care au luat medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia și au apăsat butoanele care au aprins luminițele din Piața Constituției și iluminatul festiv din oraș. Tinerii au fost însoțiți de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe.

La eveniment a fost prezent și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Sunt bucuros că mulți bucureșteni au venit încă din seara asta. Târgul este deschis până pe 26 decembrie. O să fie concerte, există Casa lui Moș Crăciun, care va veni pe 15 decembrie. Până atunci primește scrisori și există alte activități pentru copii”, a spus edilul.

Ca în fiecare an, sunt prezenți meșteșugari care vând diverse lucruri, există mâncare tradițională și internațională. Este un loc în care oamenii se simt bine”, a mai spus primarul general.

Una dintre atracțiile principale, bradul din Piața Constituției, are o înălțime de 30 de metri și este împodobit cu aproximativ opt tone de cetină pe o structură metalică, globuri și luminițe.

Ce costuri au decorațiunile din acest an

Nicuşor Dan anunțase anterior, pe 24 octombrie, că administrația locală a decis să aloce în acest an 5 milioane de lei pentru achiziţionarea şi închirierea echipamentelor destinate iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în urma solicitărilor venite din partea bucureştenilor.

Primarul general menţiona că, în 2022, s-au cheltuit două milioane de lei în acest scop, comparativ cu cele 21 de milioane de lei alocate în anul 2019, în mandatul fostei administraţii.

Anul trecut, am alocat puţin sub două milioane şi anul acesta alocăm cinci. În 2019 s-au alocat 21 de milioane. Bucureştenii ne-au cerut şi le răspundem. Am avut o perioadă în care am pus ce aveam prin depozite; montate de către Compania de Iluminat. În fiecare an ni s-a spus că nu este suficient şi anul acesta o să închiriem şi o să şi cumpărăm de suma aceasta, doar pe bulevardele mari”, arăta Nicuşor Dan, pe 24 octombrie, citat de Agerpres.

Compania Municipală Iluminat Public a anunţase anterior pe SEAP două licitaţii pentru închirierea şi achiziţionarea unor decoraţiuni care să asigure iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Contractul de închiriere avea o valoare estimată la de 3,35 milioane de lei, iar cel de achiziţie, de 1,99 milioane de lei. Conform anunțului, urmau să fie închiriate 577 de elemente: şiruri, plase şi traversări luminoase, precum şi figurine luminoas, pentru a fi instalate pe bulevardele Magheru, Bălcescu, Aviatorilor, I. C. Brătianu, Constantin Prezan, pe Calea Victoriei, la rondul Charles de Gaulle şi în pieţele Romană şi Victoriei.

author avatar
Mihail Ioan
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger