AcasăNewsTarg de joburi exclusiv pentru studenti si absolventi

Targ de joburi exclusiv pentru studenti si absolventi

Tinerii trebuie sa fie foarte atenti la redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) va organiza, in zilele de 18 si 19 martie 2014, in cladirea rectoratului Universitatii Politehnice din Bucuresti, cea de-a VII-a editie a Targului de joburi pentru studenti si absolventi.

Tinerii trebuie sa fie foarte atenti la redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie

Este singurul targ de job-uri adresat exclusiv studentilor si absolventilor de studii superioare, indiferent de anul de studiu (licenta, masterat, doctorat) si care au absolvit o facultate dar inca sunt in cautarea unui loc de munca. Angajatorii prezenti la eveniment se orienteaza catre nevoile grupului tinta, oferind stagii de practica, programe de internship si burse dar si locuri de munca in conformitate cu pregatirea fiecarui aplicant.

Domenii de activitate

Studentii pot aplica pentru urmatoarele domenii:

1. Logistica si curierat,

2. Inginerie,

3. IT,

4. Transport si comunicatii,

5. Constructii si instalatii,

6. Productie si comert,

7. Media si publicitate,

8. Resurse umane,

9. Jurnalism si comunicare,

10. Educatie.

Ponturi pentru CV  si scrisoarea de intemtie

Potrivit UNSR, Curriculum Vitae este un instrument de marketing indispensabil pentru cei care vor sa obtina un loc de munca. CV-ul trebuie sa prezinte credibilitate si sa fie interesant. El reprezinta o modalitate de reclama personala prin intermediul careia (dar nu numai) persoana convinge angajatorul ca este un candidat important si care va contribui la atingerea intereselor organizatiei. Este recomandabil ca CV-ul:

• sa se intinda pe aproximativ 2-3 pagini, sa nu contina greseli gramaticale sau de exprimare;

• sa contina un text clar si usor de urmarit, cu un un aspect general placut si atractiv. Fontul ales sa fie sobru (nu va sfatuim sa alegeti unul cursiv, utilizat, indeobste, in felicitari) si nici prea mic (greu de citit), dar nici prea mare  (agreseaza ochiul).

• sa nu aiba paragrafe prea lungi (greu de urmarit); titlurile importante sa fie marcate in bold, iar informatia sa fie asezata intr-o ordine logica, urmand un criteriu cronologic, functional sau orientat;

• sa contina cuvinte-cheie adecvate pentru postul vizat (de pilda, cuvinte ce implica dinamism sau termeni tehnici); sa nu contina repetitii deranjante, ar fi de dorit sa fie folosite verbe care indica actiunea, precum „a dezvolta”, „a conduce” sau „a destina” pentru a sublinia realizarile aplicantului si nu propozitii declarative precum „am participat”, „am asistat la”, iar pe cat se poate, sa fie evitate constructiile pasive, precum „eram responsabil cu …”. Cat priveste scrisoare de intentie, aceasta nu trebuie sa depaseasca o pagina. In acest sens, reprezentantii UNSR va recomanda urmatoarele:

– redactati paragrafe concise;

– paragrafele sa fie limitate la patru-cinci propozitii ;

– verificati ortografia si punctuatia;

– trimiteti fotografii doar daca este nevoie;

– prezentati motivul solicitarii si postul sau domeniul pe care le vizati;

– explicati ce anume v-a trezit interesul fata de respectivul job si respectiva companie.

Daca aveti experienta in domeniu sau cursuri care va recomanda pentru ocuparea acestui post subliniati acest lucru. Incheiati cu multumiri pentru timpul acordat si exprimati-va consideratia ( „Cu respect” sau „Cu Sinceritate”, urmat de numele vostru).

author avatar
Arpad Dobre
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger