Cauta

Tara cu trei zile lucratoare

Nimeni alta decat Venezuela –guvernul a redus programul de lucru la trei zile, o masura pentru scaderea consumului de electricitate.

Socialism marca Nicolas Maduro

Venezuelenii vor lucra in aceasta saptamana doar pana la ora 14:00 (18:00 GMT), de luni pana miercuri. Ziua de munca incepe de regula la ora 08:00, iar  scolile vor fi deschise de la 07:00 pana la pranz, a anuntat ministrul informatiilor, Jorge Rodriguez, pe Twitter. Decizia a fost luata din cauza “atacului terorist”, a precizat ministrul. In acelasi registru, guvernul de la Caracas da vina pentru penele de curent electric repetate pe sabotajul din partea opozitiei si a Statelor Unite, desi este vorba de falimentul si lipsa de intretinere a retelei de electricitate. In luna martie a fost bezna in Venezuela, iar lipsa curentului a provocat decese in spitale si penurie de apa. Nicolas Maduro si opozantul Juan Guaido isi cheama sustinatorii la manifestatii.

Aflat la putere, Partidul Socialist Unit din Venezuela (PSUV) a lansat un apel la noi demonstratii, pe 27 aprilie(cu ocazia iesirii Venezuelei din Organizatia Statelor Americane – OSA – al carei sediu este la Washington) si 1 Mai, pentru a contracara “cea mai mare manifestatie din istoria tarii”, pe care Guaido o va organiza, ironia sortii, tot de ziua internationala a muncii. Dorim sa ii chemam pe partizanii nostri la doua mari mobilizari. Chemam tot poporul chavist la mobilizare pentru a sarbatori iesirea definitiva din acest spatiu de dominare si subordonare la interesele americane”, a declarat liderul PSUV, Hector Rodriguez.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version