AcasăNewsTara care a inchis peste 500 de restaurante

Tara care a inchis peste 500 de restaurante

Iranul se ingroapa in intoleranta

Politia iraniana a inchis 547 de restaurante si cafenele din Teheran din motiv ca nu respecta ”principiile islamice„, iar 11 persoane au fost arestate, a anuntat seful politiei din capitala.

Iranul se ingroapa in intoleranta

Infractiunile se mai refera la  „reclame neconventionale in spatiul cibernetic, muzica ilegala si desfranare”. „Respectarea principiilor islamice este una dintre principalele misiuni ale politiei”, a afirmat Hosseim Rahimi intr-un comunicat.  Judecatorul sef al Curtii de moravuri din Teheran, care se ocupa de ”crime culturale si coruptia sociala si morala”, a cerut cetatenilor sa raporteze comportamentele imorale trimitand sms-uri la un numar de telefon special dedicat. “Oamenii ar vrea sa raporteze incalcarea normelor, dar nu stiu cum. Am decis sa acceleram combaterea actelor imorale publice”, a precizat  Mohammad Mehdi Hajmohammadi pe blogul unei publicatii din sistemul judiciar. Printre incalcarile legii islamice care pot fi raportate se numara renuntarea la purtarea valului islamic in interiorul autovehiculelor, gazduirea de petreceri cu dans sau postarea de continut ”imoral” pe Instagram.  Conform legii islamice din Iran, unde alcoolul este interzis, femeile isi pot arata in public doar fata, mainile si labele picioarelor, si sunt fortate sa nu poarte haine colorate. In 2012, guvernul a ordonat  proprietarilor de cafenele sa instaleze camere de supraveghere pentru a monitoriza comportamentul clientilor, o decizie care a provocat falimente in lant.

author avatar
Andrei Coman
135 afisari

1 COMENTARIU

  1. După inchizitia catolica din evul mediu întunecat care a fost desființată de Napoleon ,acu avem în Iran Inchiziția islamică!.Să nu poarte haine colorate-adica să se imbrace doar în negru!,sa țina valul islamic pe cap(și în cap!)în cafenele/restaurante! Alde ninja cum pot consuma alimente/bea cafea cu valul pe cap/față? ABSURDISTAN a devenit Iranul…Bă da la budă au voie să-și dea voalul jos ca sa vază unde e hîrtia igienică?.De ce nu umblă și barbații ăia dăștepți-care dau legile astea cretinoide- cu voal pe față ca sa vada și ei ce bucurie e ?? Și sa lase femeile sa traiasca normal.Prea multe restricții dăunează oricarui popor din lumea asta! Crez că pînă la urmă taica Trump se va ciondănii cu ei..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger