AcasăNewsTara a bagat PDL in criza

Tara a bagat PDL in criza

Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a obtinut inca un mandat, castigand detasat cu 64, 11% din voturile bucurestenilor , in vreme ce Silviu Prigoana a obtinut doar 17, 57%. Pe locul al treilea s-a situat Nicusor Dan, cu 7,41% din sufragii.

Sorin Oprescu

Primaria Sectorului 1 va fi condusa si pentru urmatorii patru ani tot de Andrei Chiliman, care a fost votat de 74,52%, iar contracandidatul sau, Theodor Paleologu a obtinut 16,36% din voturi. La Sectorul 2 a fost desemnat castigator Neculai Ontanu, cu 42% din voturi, in vreme ce primaria Sectorului 3 a fost „adjudecata” de Robert Negoita, cu 58% din sufragii, iar Liviu Negoita a obtinut 31% din voturi.  Candidatul care a obtinut cele mai multe voturi a fost  Cristian-Victor Popescu Piedone , care a obtinut 80% din voturile cetatenilor sectorului 4. La sectorul 5 a fost desemnat castigator Marian Vanghelie, cu 56% din voturi, iar la sectorul 6, Rares Manescu a obtinut un mandat de primar cu 50,61% din voturile alegatorilor, in vreme ce Constantin Cristian Poteras a obtinut doar 24% din sufragii.

Rezultate in tara

La Targu Mures , Dorin Florea a fost desemnat primar cu 54,04 % din voturi, iar la Cluj-Napoca era egalitate de scor la inchiderea editiei, de 41%, atat pentru Emil Boc, cat si pentru Marius Nicoara. La Craiova s-a produs prima surpriza de proportii: este pentru prima data cand o femeie, in persoana Liei Olguta Vasilescu, obtine functia de primar, cu 50% din voturile alegatorilor.

Alegatorii au stricat jocurile politicienilor

Dupa ani buni in care politicienii le-au facut tot soiul de surprize alegatorilor, ieri a venit randul romanilor sa le faca o surpriza  neplacuta politicienilor: o prezenta buna la vot (39,01 % la ora 17.00).

In unele sectii de votare s-au format cozi ca la piata

In ciuda declaratiilor ipocrite privind importanta participarii la vot, toate partidele au mizat pe cartea absenteismului.  La urne trebuiau sa ajunga doar ultrasii partidelor, activul de baza, votantii care stiu unde sa puna stampila. Nehotaratii sau imprevizibilii puteau sa stea linistiti la un gratar, nimeni nu le-ar fi simtit lipsa.

In comparatie cu anii precedenti, alegatorii au luat de bun indemnul de a merge la vot

Din pacate pentru politicieni, apetitul romanilor pentru dreptul lor constitutional a fost mult prea mare.

Mita, frauda si violenta

De la micile sicane intre contracandidati pana la dosare penale. Asa s-a desfasurat ziua de ieri pe care reprezentantii ONG-urilor au catalogat-o totusi ”normala”. Alegatorii si-au vandut voturile, candidatii au incercat sa-si faca in continuare campanie,  reprezentantii partidelor in sectiile de votare au vrut sa mai sterpeleasca o stampila, niste voturi, pe scurt, in cateva ore de la deschiderea urnelor se inregistrasera sute de incidente electorale.

[poll id=”278″]

author avatar
eNational
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger