AcasăNewsTapardel: „Iohannis se foloseste de drama Holocaustului si instiga la ura”

Tapardel: „Iohannis se foloseste de drama Holocaustului si instiga la ura”

 

Comemorarea milioanelor de victime ale Holocaustului nu trebuie sa fie o oportunitate pentru a instiga la ura, asa cum a facut presedintele Romaniei in ultimul discurs de la Palatul Cotroceni, ci reprezinta un prilej de a reflecta asupra evenimentelor dramatice care au zguduit omenirea acum peste 70 de ani, considera europarlamentarul social-democrat.

„Afirmatiile presedintelui Klaus Iohannis sunt fara precedent in politica romaneasca. Niciun sef de stat sau de Guvern dintr-un stat democratic al Uniunii Europene nu si-a permis sa faca afirmatii atat de grave, comparand un partid politic parlamentar, ales in mod legitim si democratic de milioane de romani, cu fenomenul ingrozitor reprezentat de nazism. Ce legatura are politica implementata de Guvernul Dancila si sustinuta de coalitia PSD-ALDE cu atrocitatile comise de partidul si oamenii lui Hitler? Numai un om disperat, care si-a pierdut busola ratiunii politice poate face astfel de comparatii, indemnand la ura si dezbinare. Mai grav este ca presedintele Iohannis, de origine germana, se foloseste pur si simplu de un eveniment tragic, asa cum a fost Holocaustul, inducand in societate o stare de tensiune”, e de parere Claudia Tapardel.

Cu fiecare aparitie in public a presedintelui Romaniei romanii au ocazia sa isi dea seama ca la Palatul Cotroceni este nevoie de un altfel de sef de stat, nu de unul care parca uraste tot ce este romanesc si, in loc sa fie presedintele tuturor romanilor, nu face altceva decat sa blocheze tot ceea ce se construieste iar, mai nou, dezbina si starneste panica in populatie, e de parere politicianul. „In disperarea sa de a mai prinde un mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis dovedeste ca tocmai el este cel care incalca tot mai des Constitutia si legile tarii. Daca s-ar putea, presedintele Iohannis ar vrea sa trimita pe toata lumea la puscarie, in timp ce PSD se straduieste sa reformeze sistemul de justitie din Romania tocmai pentru a proteja drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, asa cum sunt prezumtia de nevinovatie si dreptul la o judecata dreapta.

Totul are o limita in disputa politica dar, din pacate, presedintele Klaus Iohannis a depasit linia rosie, folosindu-se de o drama a istoriei pentru a-si ataca adversarii politici. Oare unde si cand se va opri neamtul Klaus Iohannis din aceste atacuri de o gravitate fara precedent?”, considera europarlamentarul Tapardel.

author avatar
Andrei Coman
399 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai tu Parpadel de ce te folosești de o etnie să-ți maschezi motivarea la fel s-a folosit cineva de sutele de milioane de victime sa mascheze altceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger