AcasăNewsTapalaga schimba „unitatea militara”

Tapalaga schimba „unitatea militara”

Dan Tapalaga este un jurnalist care a facut toate eforturile posibile sa devina un cineva in presa. N-a reusit, mai ales datorita stilului sau de a scrie „la comanda”. Acoperit sau nu, Tapalaga a anuntat ca schimba „unitatea militara” si se lanseaza intr-un proiect nou, un site de „hard news”, ce-o mai insemna si asta in mintile acestui tip aparte de „scriitori la ordin”.

Nu demult, Sabin Orcan, un baiet adus din provincie ca sa incerce o cariera la „Adevarul” pe vremea cand Patriciu patrona trustul cu pricina, anunta ca va aduce „Newsweek” in Romanica. Asta dupa ce a plecat de la Romania Libera unde n-a facut mari valuri din pozitia de „doberman” al familiei Adamescu. Daca tinem cont ca „Newsweek” nu e destul de interesat de acesta parte a lumii, 70% din continut fiind preluat de la editia-mama, gazeta se va adresa tineretului corporatist. Restul de 30% de content va consta, probabil, in anchete in stilul Orcan, deci deloc atractive pentru acest public-tinta. Concluzia: supravietuirea publicatiei va sta numai in generozitatea „portofelului” investitorului principal. Cum s-ar spune, vom vedea un nou rateu jurnalistic. Dupa Orcan, iata ca vine decizia lui Dan Tapalaga si a lui Cristi Pantazi, stalpi de baza ai agentiei de presa. Amandoi gazetarii au mancat un cozonaci timp de 15 ani, dar, probabil ca s-a schimbat „ordinul pe unitate” si s-a dat „imprastierea”. Din vorbele lui Tapalaga am inteles ca noul proiect va fi ceva de speriat. „Va fi un site axat pe hard news, vom avea subiectele zilei, anchete, opinii si analize de calitate, toate in zona quality”, spune Tapalaga. In esenta, cam asta vor sa puna pe picioare toti ziaristii, de la mic la mare. Bineinteles, si aici este vorba tot despre investitor si de cate parale este convins sa arunce in lupta. Un patron parcimonios va dori un proiect parcimonios, unul grandoman, va dori un megaproiect. Partea proasta este ca ambele variante au fost deja testate pe piata noastra si ambele au sucombat elegant, fara suflu, langa rigola realitatii. Dar, sa nu anticipam, in calitate de „executant la moment”, un ostas disciplinat poate aduce oarece beneficii stapanilor sai. Ramane de vazut cine conduce UM-ul unde se duc sa serveasca informatiile cei doi „ofiteri de serviciu”.

author avatar
Andrei Coman
990 afisari

2 COMENTARII

  1. Esti rautacios! Pai, cine sa faca stiri hard, daca nu Tapalaga, autorul stirilor despre „traficul de copii pentru organe” facut de Iohanis?! In 2000, cand a lansat asta stirea, nu era ceva mai hard, Gotiu cu retrocedarile ilegale si afacerile sulfuroase cu case, ale aceluiasi presedinte, se inscrie, totusi, la soft, explicabil, avand in vedere bioritmul spre adormire al individului. oricum, ipochimenii si-au primit „birul pe suceala” si au inceput alte afaceri. Banuiesc, in zona bruxelleza, acum, ca americanii au cam intarcat si Monica ramane vesnic doritoare de actiune (!)…Pe mine ma ingrijoreaza plecarea lui „domnul Pantaziii”, intrebatorul oficial al presedintelui. Sa inteleg ca Iohanis nu mai candideaza?! Ca nu mai e timp sa formezi un „intrebator oficial” si fara asta Iohanis e mut….sau si cu asta?!

  2. Trebuie sa aveti demnitate. Nu zic ca sunt ziaristi de dreapta ota. E f ff bine. Dar hai sa vedem ce inseamna dreapta si cati s-ar vinde sa devina o arma a minciunii . Deci mai repede zic, cei dintre voi ce v-ati vandut minciunii,doar cu buna stiinta, si faceti un macabru joc de stanga. Cumpatati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger