Cauta

Tanti Cati, din balbaiala in balbaiala

Urmarita de  dezastrul celor trei mandate anterioare de ministru, Ecaterina Andronescu pozeaza acum in reformatoarea invatamantului, dar nu reuseste decat sa emita prostii de-a dreptul. La o zi dupa ce a bulversat admiterea in licee din aceasta vara, printr-un Ordin care amana unele probe, Cati s-a razgandit si a anulat modificarea de ultim moment. O alba-neagra care a scandalizat parintii si sindicalistii din Educatie.

Ministrul afirmatiilor aiuritoare

Un ministru care semneaza si apoi se suceste: luni, Andronescu emite un Ordin prin care schimba calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat, cu toate ca unele etape ale admiterii sunt deja in desfasurare, iar a doua zi anunta ca probele vocationale si de limbi straine vor fi sustinute de elevii de clasa a VIII-a,  asa cum prevedea si pana acum calendarul examenelor. Ce e asta, daca nu bataie de joc la adresa parintilor care au fost pusi pe drumuri pentru a-si inscrie copiii la respectivele probe, ca sa afle in ultima zi ca totul se amana? “Ecaterina Andronescu dinamiteaza admiterea in liceu. (…) Ceea ce a facut Ministerul Educatiei este ilegal. Nu poti sa-ti bati joc de copii, parinti si cadre didactice. Sunt parinti care astazi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-si inscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au inceput sa organizeze targurile de oferte educationale, pe care le-au programat cu luni bune inainte”, a reactionat Federatia Sindicatelor ”Spiru Haret”. Ieri, Andronescu a precizat ca modifica doar „durata de aparitie a brosurii cu oferta educationala”, adica repartizarea cifrelor de scolarizare pe licee si scoli profesionale. O balmajeala totala, de ce era nevoie de acest circ, cand tu, ministru, trebuie sa gestionezi eficient admiterea in liceu, nu sa lansezi informatii zapacitoare? Din orgoliu si ambitia prosteasca de a “cosmetiza” invatamantul romanesc. Asta face Cati de la Educatie, dupa a desfiintat scolile de arte si meserii, a vrut intrarea la facultate fara BAC  sau  recenta nazbatie – initiativa de a lasa repetenti copii din clasele I-III. Cu asa un portofoliu, un ministru zbura de mult din functie, asta intr-o tara in care viitorul copiilor nu se negociaza. Pe la noi merge si asa, Cati o stie si profita, pentru a patra oara in viata, sa se joace cu destinul educatiei.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version