AcasăNewsTanti Cati, din balbaiala in balbaiala

Tanti Cati, din balbaiala in balbaiala

Ministrul afirmatiilor aiuritoare

Urmarita de  dezastrul celor trei mandate anterioare de ministru, Ecaterina Andronescu pozeaza acum in reformatoarea invatamantului, dar nu reuseste decat sa emita prostii de-a dreptul. La o zi dupa ce a bulversat admiterea in licee din aceasta vara, printr-un Ordin care amana unele probe, Cati s-a razgandit si a anulat modificarea de ultim moment. O alba-neagra care a scandalizat parintii si sindicalistii din Educatie.

Ministrul afirmatiilor aiuritoare

Un ministru care semneaza si apoi se suceste: luni, Andronescu emite un Ordin prin care schimba calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat, cu toate ca unele etape ale admiterii sunt deja in desfasurare, iar a doua zi anunta ca probele vocationale si de limbi straine vor fi sustinute de elevii de clasa a VIII-a,  asa cum prevedea si pana acum calendarul examenelor. Ce e asta, daca nu bataie de joc la adresa parintilor care au fost pusi pe drumuri pentru a-si inscrie copiii la respectivele probe, ca sa afle in ultima zi ca totul se amana? “Ecaterina Andronescu dinamiteaza admiterea in liceu. (…) Ceea ce a facut Ministerul Educatiei este ilegal. Nu poti sa-ti bati joc de copii, parinti si cadre didactice. Sunt parinti care astazi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-si inscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au inceput sa organizeze targurile de oferte educationale, pe care le-au programat cu luni bune inainte”, a reactionat Federatia Sindicatelor ”Spiru Haret”. Ieri, Andronescu a precizat ca modifica doar „durata de aparitie a brosurii cu oferta educationala”, adica repartizarea cifrelor de scolarizare pe licee si scoli profesionale. O balmajeala totala, de ce era nevoie de acest circ, cand tu, ministru, trebuie sa gestionezi eficient admiterea in liceu, nu sa lansezi informatii zapacitoare? Din orgoliu si ambitia prosteasca de a “cosmetiza” invatamantul romanesc. Asta face Cati de la Educatie, dupa a desfiintat scolile de arte si meserii, a vrut intrarea la facultate fara BAC  sau  recenta nazbatie – initiativa de a lasa repetenti copii din clasele I-III. Cu asa un portofoliu, un ministru zbura de mult din functie, asta intr-o tara in care viitorul copiilor nu se negociaza. Pe la noi merge si asa, Cati o stie si profita, pentru a patra oara in viata, sa se joace cu destinul educatiei.

author avatar
Andrei Coman
320 afisari

4 COMENTARII

  1. Un ministru slab, care, în plus, vădește carențe de exprimare jenante pentru un cadru didactic, darămite pentru întîiul diriguitor al sistemului de educație românesc. Ieși, mamaie, la pensie. Ia-l și pe Meleșcanu și alți dinozauri.

  2. Doamna ANDRONESCU ,

    Un om normal are reactii normale chiar si atunci cand greseste !.
    Un om cu respect de sine si respect pentru tinerii care trebuie sa devina viitorul tarii isi da demisia cand FACE PROSTII !!!!!!!!!.
    Un om normal si educat invata dintr-o greseala si n-o repeta !!!.
    Numele de ANDRONESCU este legat direct de iresponsabilitatea si dezastrului din invatamintul romanesc ,dar cu seninatatea unui inconstient continuati sa va bagati picioarele in ceea ce a mai ramas din scoala .
    Un popor fara scoala adevarata este un popor pe cale de disparitie .
    De ce va agatati cu disperarea unui inecat de postul de ministru ?.Ati facut rau acestei tari ce nu se poate sterge nici in 5 generatii,veti ramane in istoria scolii cu aceeasi imagine ca si NERO !.

  3. Saraca mamaia asta face muci si ce mai avem educativ. Cer lui Veronica sa plece iar apoi sa plece de urgenta si Abramburica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger