AcasăNewsTanara impuscata, din greseala, dupa o urmarire in trafic. Precizarile IPJ Arges

Tanara impuscata, din greseala, dupa o urmarire in trafic. Precizarile IPJ Arges

Polițiștii, în alertă! Un bancomat a fost spart. Hoții au reușit să fugă cu banii (sursa foto: Facebook)

Dupa o urmarire ca-n filme, o tanara a ajuns la spitalul judetean din Arges, impuscata din greseala de oamenii legii care incercau sa opreasca masina in care se afla aceasta, impreuna cu un barbat.

Episodul care a trimis-o pe femeia in varsta de 31 de ani pe mana medicilor s-a derulat in cursul noptii de marti spre miercuri, pe raza comunei argesene Barla. Adusa cu o ambulanta la spital, victima nu a dorit sa stea de vorba cu presa. „Nu vreau sa va spun nimic”, a fost tot ce a spus femeia.

Precizari au facut, in schimb, reprezentantii Inspectoratului Judetean Arges, prin intermediul unui comunicat remis de Biroul de Presa, in care anunta ca soferul masinii – despre care politistii aveau indicii ca ar conduce baut – nu ar fi oprit la semnalul agentilor aflati in misiune. Politistii au pornit pe urmele masinii, intr-un final vazandu-se nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare. Cand soferul a oprit, intr-un final, masina, s-a constatat ca pasagera era ranita. Mai exact, spun oamenii legii, „politistii au constatat ca o femeie de 31 de ani, pasagera in autoturism prezenta o leziune, aparent usoara”, motiv pentru care au chemat o ambuanta.

Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul cu precizarile IPJ ARGES:

„In noaptea de 10 spre 11 iulie a.c., politistii Sectiei de Politie Rurala Lunca Corbului au utilizat armamentul din dotare pentru imobilizarea unui autoturism al carui sofer nu a oprit la semnalul regulamentar si despre care existau date ca ar conduce autoturismul pe drumurile publice aflandu-se sub influenta alcoolului.

In noaptea de 10 spre 11 iulie a.c., politistii Sectiei de Politie Rurala Lunca Corbului, care se aflau in misiune pe raza comunei Barla, din judetul Arges, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DJ 679, din directia Barla catre Harsesti. Conducatorul auto nu a oprit la semnal si a continuat deplasarea catre comuna Harsesti.

Intrucat existau indicii ca barbatul ar conduce autovehicului sub influenta bauturilor alcoolice, politistii au pornit in urmarirea autoturismului, avand semnalele luminoase si acustice in functiune. Acestia au somat din nou conducatorul auto sa opreasca prin sistemul de amplificare audio al autospecialei.

Dupa efectuarea somatiilor legale, pentru imobilizarea autovehiculului, unul dintre politisti a executat doua focuri de avertisment in plan vertical si inca patru asupra autoturismului.

Focurile de arma au fost executate intr-o zona fara locuinte situata intre comunele Barla si Harsesti.

Autoturismul a fost oprit pe raza comunei Harsesti, iar conducatorul auto imobilizat.

Dupa imobilizarea conducatorului auto, politistii au constatat ca o femeie de 31 de ani, pasagera in autoturism prezenta o leziune, aparent usoara.

Acestia au solicitat interventia ambulantei si au luat masuri de prim ajutor pana la sosirea acesteia. Femeia a fost transportata la Spitalul Judetean Arges.

Conducatorului auto i-au fost recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, iar in cauza a fost inregistrat un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

De asemenea, conducatorul auto a fost sanctionat contraventional conform OUG 195/2002 cu amenda in valoare de 1305 lei si i-a fost retinut permisul de conducere in vederea suspendarii dreptului de circulatie pentru 30 de zile.

Documentele de verificare a modului de interventie intocmite cu ocazia cercetarilor vor fi inaintate Parchetului de pe langa Tribunalul Arges.”

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger