AcasăNewsTânăr ucrainean, luat cu ambulanța din vamă și dus la spitalul din...

Tânăr ucrainean, luat cu ambulanța din vamă și dus la spitalul din Botoșani. Ce s-a întâmplat!

ambulanta

Au fost momente dificile pentru un tânăr venit în România, din Ucraina. Acesta a ajuns la spital, în Botoșani, sâmbătă dimineață, după ce s-a simțit rău, la vamă.

Tânărul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani, după ce i s-a făcut rău în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – Costeşti, potrivit stirileprotv.ro.

Șefa Direcţiei locale de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţe, a precizat că acesta venea din Ucraina, prin Republica Moldova. S-a mai aflat că la sosirea în punctul de trecere a frontierei, tânărul acuza dureri abdominale puternice.

Motiv pentru care s-a trimis la fața locului o autospecială de la ambulanță, pentru a-l prelua și a-l duce la unitatea spitalicească. Acolo unde să fie preluat și supus unor investigații medicale de specialitate.

A fost luat din vamă de ambulanţă. Nu ştia limba română şi rupea foarte puţin engleză. I-am rugat pe colegi să se intereseze dacă are nevoie de un traducător, pentru a-i fi pus la dispoziţie”, a precizat Adăscăliţei.

MAI: 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

Pe de altă parte, sâmbătă, 26 februarie, s-a aflat din direcția Ministerului de Interne că „de la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională” și că „la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 56,4%”.

Tot din comunicatul remis presei în cursul acestei zile s-a mai aflat, referitor la traficul prin punctele de trecere a frontierei, că, ”în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României”.

De asemenea, în cursul dimineții de 26 februarie, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat, între altele, următoarele aspecte: „Avem pregătite pentru cazarea refugiaților toate taberele pentru tineret din județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova. Peste 600 de locuri sunt disponibile în șapte centre de agrement”. Totodată, social-democrata aflată în Guvernul Ciucă a menționat, în acest context, că „ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiții normale, vor avea un acoperiș deasupra capului fără această grijă în plus.” – VEZI mai multe AICI.

333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger