AcasăNewsTânăr român, înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, proiectează...

Tânăr român, înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, proiectează o stație spațială destinată susținerii vieții în spațiu

Antonio Florin Iordache și-a transformat pasiunea pentru spațiu în proiecte inovatoare. Recent, tânărul, elev în clasa a XI-a în cadrul Liceului Teoretic „Jean Monnet” din București și fondatorul Clubului de Inginerie Aerospațială, a ocupat locul IV la Concursul Internațional „National Space Society – NASA Space Settlement Contest”, iar recent s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”.

La concursul internațional au participat peste 29.000 de elevi în 5200 de proiecte diferite din 28 de țări ale lumii. În cadrul proiectului, studiile realizate de Antonio Florin Iordache au condus la realizări inovatoare. Antonio Florin a creat un nou sistem inteligent pentru a gestiona apa, obținută din colectorul de hidrocarburi M734 prin filtrarea grea a hidrogenului și a nitrogenului găsite pe Titan, astfel încât să poată fi consumată și refiltrată pentru a putea fi reutilizată în viitorul apropiat. De asemenea, a inventat un sistem de filtrare a deșeurilor umane, pentru a evita risipa apei și în acest context.

T​​ot Antonio Florin a introdus conceptul „Grădinilor de Eficiență” pentru eficientizarea procesului de colectare și procesare a hranei care va fi oferită pe navă. În aceste sere, plantele vor fi plantate vertical în ghivece suport în formă de cactuși, care vor asigura producția de legume în fiecare lună, generând peste 20 de milioane de calorii pe zi, necesare pentru a satisface nevoile fiecărui om. Totodată, serele vor furniza lumină UV și căldură, utilizând radiatoare puternice alimentate direct de reactorul nuclear principal al navei.

Antonio Florin Iordache va participa la etapa finală a acestui proiect, ce implică participarea fizică la conferința internațională ISDC din Los Angeles, California, în perioada 22-26 mai 2024. Participarea la această conferință cu standarde internaționale, unde este evaluat de profesori și experți în domeniu, reprezintă o oportunitate unică. Acolo va avea ocazia să comunice direct cu elevi din toată lumea care au demonstrat abilități în înțelegerea spațiului și a fenomenelor fizice necesare susținerii vieții.

Prin înscrierea în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Antonio Florin a arătat că își dorește să contribuie la progresul societății, să inspire și alți tineri să-și urmeze pasiunile lor și să se implice în schimbarea în bine a țării lor.

author avatar
Andrei Coman
171 afisari

6 COMENTARII

  1. Nu are nici o sansa! Cei 100 tineri pentru dezvoltarea Romaniei trebuie musai sa fie membri de partid, copii de securisti si de politicieni. Va mai amintiti tinerii valorosi care au obtinut bursa ,,Guvernul Romaniei” acum vreo 10 ani, la studii pe afara, urmand ca la intoarcere sa revitalizeze administratia publica de la noi?! Stiu multe cazuri cand au fost marginalizati si indepartati de mafia politica, sa nu strice smenurile! Au ramas multi pe afara sau au ajuns prin corporatii! Ce vorbiti aici?!

  2. S-a orientat bine. Dupa Pentagon, NASA e cea mai mare gaura în bugetul public. Mai o lansare de balon, mai o poza trucata… banul vine. Ca si politician ar fi alergat mai mult și exista și riscul sa calce pe bec.

  3. Mă, da unul , nu 100 nu se găsește să scrie un program pentru o viață bună, civilizată, liniștită aici pe bucata asta de pământ, pe care ne-a dat-o Dumnezeu. O viața fără politicieni, fără demagogi, hoți, faruri, insensibili la doleanțele oamenilor, etc…N-am nevoie de viață în spațiu, am nevoie de VIATA AICI SI ACUM. Cer prea mult??

  4. mai bine s-ar ocupa de sustinere a vietii in Romania de azi cand sunt ooameni ce cumpara parizerul cu felia ca sa nu moara de foame sau de cei ce dorm in parcuri pe o banca din lipsa unui spatiu de locuit

  5. Baietii astia inteligenti ar trebui sa proiecteze mai bine un program de supravietuire a vietii in Romania. Ar avea mai multa utilitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger