AcasăNewsTânăr de 17 ani, prins la volan. Oprit după o urmărire ca-n...

Tânăr de 17 ani, prins la volan. Oprit după o urmărire ca-n filme/Ce au decis polițiștii – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Poliția Română

Imagini desprinse parcă dintr-un film de acțiune surprind momentele în care polițiștii s-au aflat, în trafic, în urmărirea unui autoturism la volanul căruia s-a descoperit că se afla un tânăr de 17 ani.

Un adolescent în vârstă de 17 ani, care nu are permis de conducere, a fost prins în judeţul Bacău, la volanul unei maşini. Mai mult, s-a stabilit că autoturismul nu avea ITP și nici asigurare de răspundere civilă obligatorie.

Cu poliția pe urme

Cum șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, oamenii legii au pornit în urmărirea mașinii.

„La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat pe DN2 – E85, în localitate, un autoturism și au efectuat semnale regulamentare de oprire, dar acesta a ocolit autospeciala de poliție continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, reușind să-l blocheze și să extragă de la volan conducătorul acestuia, imobilizându-l”, a transmis miercuri, 31 ianuarie, IPJ Bacău, într-un comunicat.

Conform sursei citate, verificările au scos la iveală că e vorba despre un tânăr de 17 ani, din comuna Parava, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Testat pentru a se vedea dacă a urcat la volan băut

Tânărul a fost testat pentru a se vedea dacă înainte de a urca la volan consumase alcool, iar rezultatul a fost negativ.

„Cel în cauză a fost testat aparatele din dotare, rezultatele fiind negative pentru consumul de alcool sau alte substanțe.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că, autovehiculul nu avea inspecția tehnică periodică și nici asigurare de răspundere civilă obligatorie, valabile la momentul controlului”, a mai transmis IPJ Bacău.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore

După „aventura” din trafic, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 4.300 de lei, luând măsura complementară de retragere a plăcuțelor cu numere de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

La data de 31 ianuarie a.c., după administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, se mai precizează în comunicatul Poliției.

 

author avatar
Andrei Coman
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger