AcasăNewsTalibanii considera ”oribile” si ”brutale” executiile filmate de ISIS

Talibanii considera ”oribile” si ”brutale” executiile filmate de ISIS

Dupa Al-Qaida, si talibanii considera Statul Islamic prea sangeros

In timp de Statul Islamic continua sa difuzeze pe Internet scene cu executii brutale, talibanii afgani, rivali ISIS si ei insisi acuzati de atrocitati si-au exprimat ”oroarea” fata de practicile jihadistilor sunniti.

Dupa Al-Qaida, si talibanii considera Statul Islamic prea sangeros

Talibanii afgani au calificat ”brutal” si ”oribil” ultimul video ISIS in care zece prizonieri sunt aruncati in aer, intr-o locatie neidentificata in Afganistan, informeaza metronews.fr. ”Un video oribil care arata rapitori asociati cu Daesh ucigand numerosi sefi de triburi cu parul alb reprezinta un act intolerabil comis de o mana de indivizi ignoranti ce se pretind apartinatori ai islamului”, se arata intr-un comunicat al talibanilor. Pentru a reconfirma ororile ISIS, ieri, mass-media internationala a preluat stirea conform careia ostaticul croat Tomislav Salopek (31 de ani) , rapit in Egipt in 22 iulie, care lucra pentru o societate franceza, a fost decapitat de jihadisti. Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi a interzis recent filmarile unor astfel de executii, iar ministerul de Externe croat nu a confirmat aceasta informatie

Statul Islamic in Siria a eliberat 22 de ostatici crestini asirieni

Daesh  elibereaza 22 crestini asirieni, dintr-un grup de 200 de membri ai acestei comunitati rapiti in februarie, in provincia Hassake (nord-est). 14 femei figureaza printre ostaticii eliberati, in urma eforturilor sustinute de negocieri purtate de biserica asiriana din Hassake, a indicat Observatorul asirian al drepturilor omului. Directorul acestui ONG , Ossama Edward, a precizat ca negocierile pentru eliberarea celor 187 de persoane sunt ”pe drumul cel bun”. Asirienii, una din cele mai vechi comunitati convertite la crestinism, reprezinta 2,5% din cei 1, 2 milioane de crestini din Siria.

Jihadistii au publicat date personale a sute de militari americani

Hackeri care s-au revendicat ca apartinand ISIS au publicat date personale a sute de militari si ofiteri americani: adrese de mail, parole, numere de telefon ale unor membri US Air Force si angajati ai NASA, dar si numere de carduri bancare ale mai multor functionari ai departamentului de Stat al SUA, informeaza RIA Novosti. Hackerii au chemat jihadistii sa organizeze atacuri impotriva acestor persoane. Potrivit societatii de securitate informatica Flashpoint Intelligence, ISIS a lansat o campanie de divulgare a datelor pentru a stimula atacurile teroriste individuale.

author avatar
Tudor Borcea
680 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger