AcasăNewsTaiwanul „trage învățăminte” din războiul din Ucraina / Taipei se pregătește de...

Taiwanul „trage învățăminte” din războiul din Ucraina / Taipei se pregătește de marea invazie a Chinei

Taiwanul „trage învățăminte” din războiul din Ucraina / Taipei se pregătește de marea invazie a Chinei

Armata taiwaneză a declarat miercuri că urmărește îndeaproape războiul din Ucraina, trăgând învățăminte din invazia rusă pentru exercițiul său militar anual din iulie, în timpul căruia Taiwan  simulează apărarea împotriva unui potențial atac al Chinei.

„Ministerul Apărării monitorizează, studiază și analizează îndeaproape războiul dintre Rusia și Ucraina și mișcările armatei comuniste”, a declarat generalul-maior Lin Wen-huang, referindu-se la armata chineză.

23 de milioane de oameni, sub amenințarea invaziei

„Vom învăța din războiul ruso-ucrainean pentru a ne îmbunătăți și mai mult capacitățile în războiul asimetric, războiul cognitiv, războiul electronic și forța de rezervă”, a adăugat el, anunțând tradiționalele exerciții militare Han Kuang din iulie, informează Marine&Oceans.

Cei 23 de milioane de locuitori ai insulei trăiesc sub amenințarea constantă a invaziei Chinei, care vede insula democratică ca pe o parte a teritoriului său, pe care trebuie să îl recupereze într-o zi, cu forța dacă este necesar. Invazia Rusiei în Ucraina a sporit temerile părții taiwaneze că Beijingul își va pune în aplicare amenințările de anexare.

Potrivit Ministerului Apărării, „Han Kuang” va simula „toate acțiunile posibile (din partea Chinei) pentru a invada Taiwanul”. Unul dintre obiectivele sale este de a consolida capacitățile de atac pe mare. Taiwanul și China continentală sunt separate de strâmtoarea Taiwan, o cale navigabilă îngustă pe care Beijingul o revendică ca fiind a sa.

969 de incursiuni ale avioanelor chineze

China reacționează adesea cu furie la trecerea navelor străine prin strâmtoare. Miercuri, Beijingul a protestat împotriva trecerii distrugătorului american USS Sampson în ziua precedentă.

Beijingul a intensificat presiunile asupra Taiwanului de la venirea la putere a președintei Tsai Ing-wen în 2016 și care consideră că insula este deja o națiune suverană și nu face parte dintr-o „singură Chină”.

Anul trecut, Taiwanul a înregistrat 969 de incursiuni ale avioanelor de război chineze în zona sa de apărare aeriană, potrivit unei baze de date compilate de AFP – mai mult decât dublu față de cele aproximativ 380 înregistrate în 2020.

author avatar
Tudor Borcea
367 afisari

3 COMENTARII

  1. o singura sintagma si e de ajuns:
    ” capacitor plague ” !
    (atlantida2 si tot nu ne intereseaza)

  2. nu rezista in fata Chinei sa fie clar

    problema se pune daca americani vor apara Taiwanul sau nu. Cred ca nu…. ca nu vor o confruntare cu marea putere nucleara CHINA

  3. Taiwan este parte din teritoriul Chinei si trebuie sa fie parte din China iar ce spun americanii care au peste 13 trilioane de dolari datorie la chinezi ,americanii trebuie sa stea in banca lor ca China le da Na na ,America este peste China la pedofilie ,transgender si la tras pe nas sau bagat in vene droguri

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger