AcasăNewsTablete pentru aproape 250.000 de copii. Suma alocată de Guvern

Tablete pentru aproape 250.000 de copii. Suma alocată de Guvern

În condițiile în care nu toți copiii își permit să țină pasul cu ai lor colegi care fac școala online, pentru simplul fapt că părinții nu au bani de telefoane inteligente și cu atât mai puțin pentru un calculator, Executivul anunță că se vor cumpăra tablete pentru circa un sfert de milion de elevi care provin din familii cu venituri reduse. Astfel, și aceștia ar putea învăța de la distanță, cu ajutorul internetului, în această perioadă în care școlile rămân închise din cauza noului coronavirus.

Printre actele normative aprobate în ședința de joi seară s-a numărat și o hotărâre de guvern (HG) prin care s-au alocat 150 de milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului pentru achiziționarea de tablete, din câte a anunțat șeful Cancelariei premierului Orban.

HG-ul prevede achiziția de tablete „pentru un număr de aproximativ de 250.000 de copii, pentru acei copii aflați în situația dificilă din punct de vedere social, care nu au în acest moment posibilitatea să participe la desfășurarea online a cursurilor școlare, astfel încât aceștia să poată beneficia în cursul acestui an și pentru pregătirea anului școlar următor de aceste dispozitive electronice dotate cu acces la Internet, pentru a putea participa la sistemul de învățământ online”, a mai precizat Ionel Dancă, vineri, de la Palatul Victoria.

204 afisari

8 COMENTARII

  1. ” Multumiri ” PSD -ului ca a lasat visteria goala si fraierii de la PNL trebuie sa astupe gaurile si sa le plateasca datoriile !

  2. Bagati tablete la copii ca sa urmati agenda pt depopulare, sunt studii care arata ca dupa utilizarea acestor dispozitive creste rata infertilitatii…etc.

  3. Bani irosiți.
    E vorba ca nu au acoperire sau curent.
    Iar chiar daca ai acoperire n-ai viteza sa-ti permiti videochat conferință .

  4. ba uite ca are guv bani ca la ore nici pt creta de scris pe tabla nu alocau ,se ducea prin colecta !!!!danca ai spart pusculita?????

  5. Adicavin sens de standardizare font si luminositate vs crestere. In sens ca una e cartea materiala la lumina zili si alt mentosan i tableta…

  6. La fel pe un site trea logate fursuri5 pt ca daca cade netu sau lumina profu sa aduca din vad cu net fursu5 ka copiii sa ia lectii da pt aia tre stickuri. Deci nu e mura in gura scoala online. ..

  7. In sens ca un copil de 6-19 ani daca il tii zilnic la monitor mai mult de 3 ore iei pierde acuitatea vizuala din cauza hertzilor. Atunci clipeste des. O masura ar fi ochelarii de soare dar opacitatea lor iti poate da sensibilitate la lumina sau daca sunt anapoda iti strica vederea dioptrial. La fel energia statica si electromagnetica e f periculoasa cat esti in crestere asa ca reflcomand mamelor ca dupa fiecare sesiune copii sa consume un pahar de lapte de vaca cald cu un drop de sare grunjoasa de muraturi si un drop de sare iodata. Atentie in laptele natural nu acoarele pasteurizat se pune la ferbere nu in pahar… Acum si mamele se impart in 4.Mame proaste, mame bune mame mame și mame curve. E mult de explicat e doar un sumar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger