AcasăNewsTaberele politice au iesit noaptea la padure, in Baneasa

Taberele politice au iesit noaptea la padure, in Baneasa

Cu siguranta, mascarada politica din ultima vreme are si un castigator, cel putin din punct de vedere al intaririi imaginii de unic „stalp” al societatii romanesti.

Sediul SRI de la intrarea in Padurea Baneasa a ajuns loc de pelerinaj pentru liderii politici

„Batranul” George Maior a reusit performanta ca, dupa ce a intaratat taberele politice aflate intr-un razboi pe viata si pe moarte, sa le dea in cele din urma cu tifla in nas.

George Maior este considerat acum cel mai serios partener roman de discutii pentru mai – marii lumii

Cu alte cuvinte, i-a inarmat si pe unii si pe altii cu “pistoale”, sa se dea in stamba jucandu-se de-a cowboii si indienii, dar la dosarele remise nu le-a dat si munitia aferenta. Adica probele care chiar s-ar fi putut dovedi fatale.

Blatul american

Se stie ca George Maior este omul de incredere al administratiei americane in Romania. Astfel ca primele iesiri publice virulente ale ambasadorului SUA Mark Gittenstein au fost interpretate ca o inclinare a balantei, cu mijloacele specifice SRI, catre una dintre tabere. Numai ca, vizita surprinzatoare a „legendarului” general american Wesley Clark parea sa fi deturnat sprijinul americanilor, via acelasi George Maior. In cele din urma, s-a dovedit insa ca acesta din urma nu a facut decat sa le ofere sperante desarte si unora, si altora. Practic, cele doua grupuri de lobby s-au anulat reciproc, cunoscatorii sistemului sustinand ca „blatul american” este opera sefului SRI. Care, in cele din urma, ar fi cerut ca bietii combatanti sa fie lasati sa-si sparga reciproc capetele.

Tabele la misto

Cam la fel au stat lucrurile si cu celelalte servicii secrete care s-au grupat in jurul uneia sau al alteia dintre tabere. Si care au crezut ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior la ce dosare despre rivali le-au „scapat” colegii de la SRI. Mai mult, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, ofiterii de informatii au si fost convocati, pentru duminica seara, sa ocupe Piata Universitatii. S-au intocmit tabelele cu simpatiile politice ale membrilor diverselor structuri, care s-au si pozitionat pe locurile dinainte stabilite. Numai ca, surpriza, ordinele au fost din nou contramandate in ultima clipa, dupa ce sereistii si-au facut simtita prezenta in zona. Iar sefii celorlalte servicii au inghitit in sec, pricepand ca s-au deconspirat aiurea in tramvai.

„Lasati, ca i-am potolit eu!”

Disperati, in noaptea de dupa incheierea referendumului, liderii politici ai celor doua tabere au cerut sa se dea drumul cat mai repede rapoartelor secrete pe care le aveau la dispozitie. Consilierii pe securitate s-au conformat, numai ca si-au dat seama ca nu pot da niciunul lovitura decisiva adversarului, in lipsa probelor care sa si dovedeasca acuzatiile din dosare. Asa ca au inceput cu totii sa  trimita emisari spre Padurea Baneasa, unde se afla „barlogul” lui Maior, sa faca „gigea mai-mai”, pentru a primi „bombele” de presa. In zadar insa, sursele noastre sustinand ca „Batranul” era prea ocupat sa-i linisteasca telefonic pe marii lideri ai lumii care ii cereau parerea, ingrijorati fiind de informatiiile alarmante din Romania: „ ei, stati linistiti, ca doar nu era sa-i lasam chiar de capul lor…”

author avatar
Catalin Tache
1.929 afisari

1 COMENTARIU

  1. Foarte elegant , foarte. Domnu Maior cred ca e un mare impatimit al jocurilor de strategie. Si cred ca sa gandit el ca sa nu le mai joace pe calculator, ci sa foloseasc niste neica „destia”. Si uite asa a inceput joaca, ia de aici , ba de aici , ba nu de aici si uite asa i-a ametit. :)) Toti au muscat, cred ca au acum niste crampe la stomac ……………. de Gara de Nord.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger