AcasăNewsTabara: "Nu cred ca plecarea lui Frunzaverde din PDL impune un crongres"

Tabara: „Nu cred ca plecarea lui Frunzaverde din PDL impune un crongres”

Deputatul PDL Valeriu Tabara a declarat, miercuri, la RFI, ca a fost surprins de plecarea prim-vicepresedintelui Sorin Frunzaverde din partid, dar ca, in opinia sa, acest eveniment nu impune organizarea unui congres extraordinar si sustine ca PDL nu se va rupe.

„Mie mi se pare nefundamentata chestiunea legata de plecarea datorita unor conflicte cu conducerea PDL de astazi, pentru ca am avut ocazia sa particip la mai multe intalniri ale Biroului Permanent National, in calitatea mea de ministru, si sigur ca au fost abordari diferite din partea lui Sorin in raport cu ceea ce se facea in cadrul acestei reforme profunde si mai ales a unor masuri de austeritate pe care Guvernul Boc a fost nevoit sa le ia.

Sigur, ca un administrator la nivel judetean, dansul simtea mai bine pulsul primariilor, asa cum si noi, deputatii, il simtim, pentru ca, in primul rand, primarii si consiliile locale si mai ales proiectele din zonele rurale au avut de suferit foarte mult din cauza austeritatii. Parerea mea e ca nu este un motiv de baza al plecarii sale din PDL”, a declarat Tabara.

Intrebat daca s-ar impune organizarea unui congres extraordinar al PDL, dupa demisia lui Sorin Frunzaverde, Valeriu Tabara a raspuns: „Nu cred ca plecarea lui Sorin impune un astfel de congres. La aceasta data, PDL trebuie sa pregateasca cele doua evenimente politice ale anului, respectiv alegerile locale si cele parlamentare din toamna, pe de alta parte sa-si asume in totalitate guvernarea, fara niciun fel de retinere, pentru ca masurile pe care le-am luat eu cred ca se impuneau, iar Romania a fost asezata pe un fagas cat de cat normal datorita acestor masuri”.

Intrebat daca Emil Boc ar trebui sa dea unele explicatii pentru situatia in care a ajuns PDL, mai ales acum, dupa demisia lui Sorin Frunzaverde, Valeriu Tabara a declarat: „Sunt doua lucruri: partidul ca structura si ca asezare la aceasta data si ceea ce inseamna punctele de vedere ale unor lideri ai partidului. Domnul presedinte Boc trebuie sa faca o analiza foarte profunda a celor doua situatii si eventual, impreuna cu colaboratorii domniei sale, sa gaseasca solutii la ele. In orice caz, trebuie sa traverseze aceasta perioada grea si el este cel care isi asuma in totalitate responsabilitatea a ceea ce a insemnat perioada de guvernare si de cand este la presedintia partidului”.

Valeriu Tabara crede ca PDL nu se va rupe dupa demisia lui Sorin Frunzaverde.

„Nu cred ca se va rupe PDL, dar nu este exclusa o transformare a lui pana la toamna in ceea ce inseamna Miscarea Populara, pentru ca, iata, la nivelul judetelor se intampla tot felul de aliante, de numiri si asa mai departe. Eu cred ca o astfel de chestiune nu poate continua, pentru ca duce la o dispersie a partidului si trebuie sa se aseze spre un nucleu foarte puternic, bazat pe cateva principii doctrinare, in primul rand pe cele pe care le-a urmat de cativa ani incoace, de cand a devenit un partid cu orientare de centru-dreapta”, explica deputatul PDL.

author avatar
Ciprian Purice
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger