AcasăNewsTabara de refugiati in ascunzatoarea lui George Clooney

Tabara de refugiati in ascunzatoarea lui George Clooney

Problema refugiatilor loveste si acolo unde multe superstaruri nu isi doreau: Lacul Como a ajuns tabara pentru sutele de migranti fugiti din calea ISIS! Pentru cateva dintre vedetele planetei, Como insemna refugiu, odihna, chiar resedinta de vara, cazul actorului George Clooney. Si Madonna detine o casa in poate cea mai frumoasa locatie din „Cizma”.

„Daily Mail” a prezentat imagini, ieri, despre noua realitate a faimoasei statiuni din Italia: dintr-un paradis al celor bogati si faimosi, Lacul Como a ajuns gazda pentru sirieni, etiopieni si alti napastuiti ai sortii; deocamdata, acestia locuiesc intr-o tabara din apropierea garii, dar pot fi zariti si in alte parti din oras, in special in apropierea magazinelor si a hotelurilor de patru si cinci stele.

Autoritatile dau asigurari ca situatia este una temporara, dar corturile pentru refugiati se inmultesc direct proportional cu garantiile politicienilor. In fiecare ora sosesc in gara din Como, din directia Milano, trenuri pline cu migranti.

Aparitia refugiatilor in Como este cauzata de decizia autoritatilor elvetiene de a inchide granita cu Italia. Samir (18 ani) a vorbit cu ziaristii „Daily Mail”: „Calatorim de patru luni. Am lasat Etiopia in urma si am ajuns in Sudan, iar de acolo in Egipt, de unde o barca ne-a debarcat in Catania, Sicilia. Am sosit in Como de doua zile, e frumos aici, dar vrem sa mergem mai departe, spre Anglia. Nu ne lasa, insa, elvetienii, care au inchis granita dintre ei si Italia. Acum, trebuie sa gasim alta ruta pentru a ajunge la Londra”.

author avatar
Tudor Borcea
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger