AcasăNewsSwoboda: Mutarea congresului socialistilor la Bruxelles, ceruta de PSD

Swoboda: Mutarea congresului socialistilor la Bruxelles, ceruta de PSD

(foto: maszol.ro)

Hannes Swoboda, liderul socialistilor din Parlamentul European, a anuntat ca mutarea congresului de la Bucuresti la Bruxelles a fost ceruta, Victor Ponta.

(foto: maszol.ro)

Dupa ce in presa a aparut stirea ca congresul europenilor socialisti va fi mutat de la Bucuresti la Bruxelles, liderii europeni fiind ingrijorati de reprercursiunile actiunilor lui Victor Ponta, Hannes Swoboda, liderul acestora, a anuntat ca modificarea ale loc la cererea PSD.

Mai exact, Swoboda a anuntat ca a fost instiintat in aceasta dimineata, pe cale orala, de Victor Ponta, ca este mai bine ca congresul sa fie amanat ori mutat la Bruxelles.

„Decizia de a solicita amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luata de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentata verbal in aceasta dimineata de catre presedintele PSD, domnul Victor Ponta, intr-o intalnire avuta cu mine si presedintele PES, Serghei Stanisev”, a declarat Hannes Swoboda pentru Mediafax, preluat de realitatea.net.

Cu cateva ore inainte ca Hannes Swoboda sa dea acest anunt, in presa a aparut stirea conform careia decizia de mutare a congresului ar putea fi luata la propunerea Partidului Socialist European (PSE), ai caror membri sunt ingrijorati de nivelul la care democratia din Romania se afla de cand Victor Ponta se afla in fruntea Guvernului.

“Nu a fost luata inca nicio decizie, dar exista sentimentul ca congresul de la Bucuresti va fi mutat la Bruxelles”, a declarat o sursa din cadrul europenilor socialisti pentru EurActiv.

Decizia ca congresul europenilor socialisti a fost luat in 2011, cand Victor Ponta se afla in opozitie, atunci politicienii hotarand ca aceasta intalnire ar reprezenta o imbunatatire a imaginii PSD inaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc in toamna, in Romania.

author avatar
Ionut Zgimbau
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger