AcasăNewsSuzuki, Mazda si Yamaha au trisat emisiile

Suzuki, Mazda si Yamaha au trisat emisiile

Directorii Suzuki cerandu-si scuze public, ieri, intr-o conferinta de presa la Tokyo

La o luna dupa Nissan, cei trei constructori japonezi au recunoscut ca au falsificat controalele de poluare la anumite vehicule, a anuntat ieri ministerul nipon al Transporturilor.

Directorii Suzuki cerandu si scuze public ieri intr o conferinta de presa la Tokyo

Aceste noi nereguli, dupa o serie de scandaluri care au afectat reputatia industriei auto japoneze, au fost descoperite dupa lansarea investigatiilor interne efectuate de fiecare dintre cei 23 de producatori de automobile si motociclete, la cererea autoritatilor. Controale care au scos la iveala ”metode inadecvate” folosite de Suzuki, Mazda si Yamaha.

improprii”. La Suzuki, 6401 de autovehicule  aproape jumatate din cele 12.819 de vehicule noi, inspectiile, in parioada 2012-2018,  au implicat proceduri inadecvate, a anuntat Ministerul Transporturilor. In cazul Mazda si Yamaha Motor, falsificarile au fost mai mici: sunt afectate 3,8% din cele 1.875 de vehicule inspectate in ultimii patru ani iar la Yamaha la 2,1% din cele 335 motociclete verificate in ultimii doi ani. Ministerul Transporturilor a promis ca va lua ”masuri severe” dupa examinarea rapoartelor trimise de cele trei companii. Ieri, actiunile Suzuki si Yamaha au scazut cu peste 5% in timp ce titlurile Mazda inregistrau un declin de 1,3%. La inceputul lunii iulie, Nissan, partener al Renault si Mitsubishi Motors, a admis faptul ca nu a masurat corect performantele emisiilor de gaze de esapament si testele economiei de carburant la unele din masinile sale. Cu cateva luni in urma, Nissan a fost afectat de un alt scandal, fiind nevoit sa recheme peste un milion de vehicule noi fabricat si comercializate in Japonia dupa 2014, dupa ce a constatat practici inconforme in inspectia finala a acestora. Un alt constructor, Subaru, a fost afectat de un scandal similar, la fel ca si Mitsubishi Motors, de alftel,care a fost cumparat in 2016 de Nissan.

 

author avatar
Tudor Borcea
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger