AcasăNewsSute de politisti PROTESTEAZA in fata MAI

Sute de politisti PROTESTEAZA in fata MAI

Peste 200 de membri ai Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (FSNPPC) s-au adunat luni dimineata in fata sediului MAI unde protesteaza nemultumiti de aplicarea Ordonantei nr. 37/ 2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014.

Politistii au iesit luni dimineata, de la ora 09.00, in strada, acestia adunandu-se in fata Ministerului Afacerilor Interne. Principalele nemultumiri ale oamenilor legii au legatura cu sporurile salariale.

 

„Scopul adunarii publice il constituie protestul fata de aplicarea deficitara a Ordinului MAI nr. 51/ 2014, privind decontarea drepturilor de transport la si de la locul de munca, neacordarea sporului pentru munca de noapte unor categorii de politisti, tergiversarea elaborarii proiectului statutului politistului, nerespectarea Acordului Colectiv privind Raporturile de Serviciu”, se arata intr-un comunicat.

De asemenea, politistii cer finantarea adecvata a sistemului de ordine publica si siguranta nationala, „fara de care nu este posibila aplicarea promisiunilor guvernamentale din lipsa fondurilor la nivelul ordonatorilor de credite”.

„Dorim eliminarea discriminarilor salariale din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, atat in ceea ce priveste situatia creata de cresterea doar a salariului minim, cat si in privinta unei situatii mult mai grave, respectiv a discriminarii existente in cazul salariatilor care desfasoara aceleasi activitati, dar sunt salarizati diferentiat”, se mai spune in comunicat.

author avatar
Alina Costache
609 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger