AcasăNewsSute de persoane s-au batut in cel mai mare cimitir din Moscova

Sute de persoane s-au batut in cel mai mare cimitir din Moscova

Viii si-au spart capetele pentru o slujba profitabila

Cel putin trei persoane au fost ucise si peste 26 ranite intr-o uriasa bataie in care au fost implicate cateva sute de persoane, sambata, in cimitirul Hovanskoie, in sud-vestul capitalei Federatiei Ruse.

Viii si-au spart capetele pentru o slujba profitabila

”La ora actuala, avem 26 de raniti si trei persoane decedate” a declarat pentru agentia Interfax un purtator de cuvant al serviciilor de sanatate moscovite, precizand ca 23 de persoane au fost spitalizate iar patru din ele se afla in stare grava, informeaza RTBF. Un purtator de cuvant al ministerului de Interne, citat de Interfax, a declarat ca 90 de persoane au fost arestate in urma violentelor. Potrivit mass-media rusa, in violentele din cimitirul Hovanskoie au fost implicati cel putin doua sute de imigranti din fostele republici sovietice din Asia Centrala si locuitori din Caucazul rusesc. Politia si fortele speciale au incercat in zadar sa opreasca bataia generala, tragand focuri de avertisment, dar multimea nu s-a calmat.

Taxe de protectie

In imaginile difuzate de postul LifeNews, apar oameni inarmati cu bate si rangi care se alunga reciproc de la intrarea si din cimitirul Hovanskoie, cel mai mare cimitir din Europa, cu o suprafata de peste 200 de hectare, in timp ce se aud si focuri de arma. Doua persoane din cele decedate erau de nationalitate tadjika, a declarat pentru Interfax un reprezentant al diasporei tadjice, Karomat Saripov. ”Erau tadjici care lucrau de mai bine de 20 de ani in Rusia (…)Membri unei retele de crima organizata au venit si cu cerut o taxa intre 10 si 20% din veniturile lor”, a declarat Saripov, care conduce miscarea ”Muncitori imigranti tadjici”. Potrivit lui, bataia generala a izbucnit cand lucratorii cimitirului au refuzat sa cedeze santajului. Ministerul rus de Interne a confirmat ca arme de foc au fost utilizate in decursul confruntarilor care, potrivit primelor cercetari, au izbucnit din cauza unui diferendum  cu privire la dreptul de munca pe teritoriul cimitirului, aflat la mare concurenta in randul grupurilor etnice din fostele republici sovietice. Potrivit unui reprezentant al cimitirului, slujbele migrantilor din Uzbekistan si Tadjikistan sunt vanate de persoane din Daghestan si din Cecenia.

author avatar
Tudor Borcea
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger