AcasăNewsSute de persoane audiate de procurori pentru fraude la referendum

Sute de persoane audiate de procurori pentru fraude la referendum

(foto: infocurteadearges.ro)

Procurorii DNA ancheteaza sute de persoane din 15 judete in cazul a mai multor fraude care s-au inregistrat la referendum, printre cei anchetati numarandu-se si persoane suspectate pentru vot multiplu.

(foto: infocurteadearges.ro)

Sute de persoane din 15 judete ale tarii au fost audiate, incepand de luni, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cazul mai multor fraude inregistrate la referendumul de pe 29 iulie, privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

Printre persoanele audiate se numarar atat cetateni banuiti de vot multiplu, cat si membrii ai comisiilor electorale.

Numai in comuna Dragotesti, judetul Gorj, trei procurori au chemat la audieri aproximativ 40 de persoane, asupra carora existau suspiciuni in legatura cu veridicitatea semnaturilor de pe listele de vot.

Conform primarului din localitate, Vili Pasare, anchetatorii aveau listele electorale subliniate, chemandu-i la audieri pe cetatenii ai caror semnatura apareau si in dreptul altor persoane.

„Foarte multi cetateni sunt indignati de treaba asta, ca la Cuca Macaii vin sa ancheteze cum s-a votat. Foarte muti cetateni sunt speriati, va fi foarte greu sa mai vina la vot la alegerile parlamentare”,  a spus edilul, citat de rtv.net.

Acesta a adaugat ca in localitate prezenta a fost de 85%, pe listele suplimentare votand chiar si persoane din Ilfov ori Bucuresti. Totodata, primarul admite ca s-a implicat direct in chemarea localnicilor la vot, insa nu ar fi depasit limitele legale in aceasta privinta.

author avatar
Ionut Zgimbau
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger