AcasăNewsSute de citatii si audieri in dosarul "Mineriadei". 7 suspecti, in fata...

Sute de citatii si audieri in dosarul „Mineriadei”. 7 suspecti, in fata procurorilor

Mineriada din iunie 1990 va ramane una dintre cel mai urate pagini din istoria Romaniei

Pe langa nume cunoscute din sfera politicului, dar nu numai, alte sute de persoane – avand calitate de parti vatamate- au fost audiate la Parchet, in dosarul „Mineriadei”.

(foto: b1.ro)

In conditiile in care in spatiul public s-a aflat faptul ca in ultimele zile atat fostul sef al statului, Ion Iliescu, precum si cel dintai director al SRI, Virgil Magureanu, au trecut pragul Parchetului General, pentru a discuta cu procurorii militari care investigheaza cauza amintita, s-a aflat ca numarul suspectilor in dosarul „Mineriadei” din 13-15 iunie ’90 care au fost deja audiati a fost de sapte.

Concret, din cate au anuntat, vineri, reprezentantii Ministerului Public, intr-un comunicat, in cazul de fata au fost emise nu mai putin de 850 de citatii. Iar procurorii militari de la Parchetul de pe langa Inalta Curte „au derulat, in perioada 15.02. – 07.07.2016, o serie de acte procedurale, dupa cum urmeaza: au fost audiati 7 suspecti, 455 persoane vatamate, parti civile si succesori ai acestora, precum si 18 martori”.

Audierile nu s-au incheiat insa, ci vor continua pe tot parcursul acestei luni.

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger