AcasăNewsSute de arestari de ziua lui Putin

Sute de arestari de ziua lui Putin

Rusia urbana s-a saturat de domnia tarului si cere bunastare, nu arme

Cel putin 270 de persoane au fost arestate, sambata, in cursul unor ample manifestatii de protest anti Kremlin, in 80 de orase din Rusia, din Extremul Orient pana la Marea Baltica, chiar in ziua in care presedintele rus a implinit 65 de ani.

Rusia urbana s a saturat de domnia tarului si cere bunastare nu arme

Chiar daca mobilizarea, ca si raspunsul politiei, au fost de mai mica amploare ca la uriasele proteste din primavara, manifestatiile de sambata l-au vizat direct pe Vladimir Putin, in ziua in care si-a sarbatorit ziua de nastere, zi marcata de regula de numeroase elogii. Protestatarii au iesit in strada la chemarea opozantului Alexei Navalnai, care a fost condamnat la 20 de zile de detentie pentru ”apel la manifestatii neautorizate”.

Observatorii dau ca sigura inscrierea lui Putin in cursa prezidentiala din martie 2018

Este a treia condamnare a lui Navalnai in acest an. Cele mai vii proteste au fost inregistrate in orasul natal al lui Putin, Sankt Petersburg, politia intervenind in forta impotriva a cel putin 3000 de manifestanti. ”Putin este un hot! Libertate pentru Navalnai!”, scanda multimea. Purtatorul de cuvant al ONG-ului OVD-Info, Artiom Platov, a denuntat, citat de Afp, arestarile dar si brutalitatea politiei. Proteste au avut loc si in centrul Moscovei unde importante forte de ordine au fost trimise in strada, fara  insa ca manifestantii sa fie perturbati.

Politia din Sankt Petersburg a intervenit in forta

”Rusia libera ! Rusia fara Putin”, au scandat oamenii in piata Puskin. De partea sa, Putin, aflat in statiunea Soci, a prezidat, sambata, o reuniune a consiliului rus de securitate, potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. Tot sambata, postul public Rossia-24 a pastrat tacerea in legatura cu miscarile de protest dar a consacrat spatii largi de emisie pentrui felicitarile adresate de liderii straini la adresa lui Putin.

author avatar
Tudor Borcea
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger