AcasăNewsSuspiciuni privind nivelul de radiatii au inchis temporar Muzeul de Geologie

Suspiciuni privind nivelul de radiatii au inchis temporar Muzeul de Geologie

Responsabilii s-au prezentat la Muzeul de Geologie din Capitala, situat pe Bulevardul Kiseleff, in apropiere de cladirea Guvernului, dar si de alte doua muzee cu un grad ridicat de popularitate in randul vizitatorilor, pentru a face verificari, in urma unui material de presa.

Pana la lamurirea unor aspecte, muzeul a fost inchis temporar, din cate anunta televiziunile de stiri. Intre timp, specialistii de la Garda de Mediu, dar si de la Agentia de Protectia Mediului verifica – folosind instrumentar mobil – nivelul radiatilor din mai multe puncte apartinand muzeului, zone despre care s-a speculat ca ar depasi nivelul normal.

Autoritatile in materie, dar si bucurestenii au fost pusi pe jar de cifrele prezentate, intr-o prima faza, de GSP, asupra carora, insa, jurnalistul Tolontan a revenit, pe blogul sau, invocand o greseala de redactare intr-un raport al muzeului si facand unele rectificari si prezentand scuze. „Tinand cont de rectificari, pentru mormanul din curte, raportul sustine ca radiatia este de 20 de ori mai mare decat doza acceptata. In pivinta e si mai mare. In depozitul subteran radiatia oscileaza intre de 40 de ori si de 200 de ori mai mult decit doza acceptata. Deci nu de 200.000 de ori asa cum am scris, ci de 200 de ori, ceea ce este oricum enorm”, noteaza acesta.

Ingrijorarile celor la urechile carora au ajuns primele valori au fost cu atat mai mari, cu cat s-au facut referiri la situatia de la Cernobil, de acum peste trei decenii.

foto: acasa.ro

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger