AcasăNewsSuspiciuni de frauda la repartizarea in liceu. Corpul de control al MEN...

Suspiciuni de frauda la repartizarea in liceu. Corpul de control al MEN face verificari

(foto: captura site edu.ro)

In conditiile in care exista suspiciuni in privinta reartizarii la liceu, in mai multe judete din tara, Ministerul Educatiei s-a sesizat si a trimis Corpul de Control pentru a face verificari.

(foto: captura site edu.ro)

Mai precis, ar exista banuieli, printre altele, cum ca s-ar fi formulat cereri de transfer la alte unitati de invatamant decat cele la care fusesera repartizati initial, in urma repartizarii computerizate, in conditiile in care absolventii claselor a VIII-a nu ar fi avut medii suficient de mari pentru a ajunge din prima la respectivele licee. Drept urmare, sute de solicitari de transfer vor fi verificate.

Dupa cum a explicat insusi ministrul Educatiei, joi, intr-o interventie telefonica in direct, la postul B1 TV, cele mai multe astfel de solicitari – nu doar formulate, ci si aprobate -sunt in Suceava (326 din 523), dar exista suficient de cereri solutionate favorabil si in alte trei judete, precum Prahova, Bihor si Braila.

In cazul in care se confirma banuielile, vor fi luate masuri, a dat asigurari Sorin Cimpeanu. „Acele aprobari vor fi anulate, iar cei care le-au dat in afara mediului legal vor suporta consecintele de rigoare”, a precizat profesorul aflat Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Concluziile rapoartelor intocmite in cele patru judete urmeaza sa fie aflate, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare.

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger