AcasăNewsSuspiciuni de conflict de interese. Fostul primar Piedone a dat explicatii la...

Suspiciuni de conflict de interese. Fostul primar Piedone a dat explicatii la Parchet

Cristian Popescu Piedone

Inca de la primele ore ale zilei, Cristian Popescu Piedone si-a facut drum la Parchetul de pe langa Inalta Curte, odata ce procurorii au dorit sa stea de vorba cu el.

Cristian Popescu Piedone

Insa daca pana acum prezenta sa la Parchetul general avea legatura cu audierile care s-au facut in dosarul „Colectiv”, urmare a tragediei ce a avut loc in urma cu aproape un an, de aceasta data fostul primar al sectorului 4 al Capitalei a dat explicatii in privinta suspiciunilor pe care inspectorii de integritate le au in cazul sau, in privinta unui posibil conflict de interese. In cazul de fata apar mentionati si cei doi copii ai fostului edil, indeosebi fiul, in calitate de administrator al unei firme. Despre amandoi, reprezentantii ANI spun ca au banuieli ca ar fi beneficiat de pe urma functiei detinute de tatal lor. „Societatea fiului meu nu a avut niciodata afaceri cu statul, nu a vandut si nu a incasat niciun leu de la stat”, a tinut sa mentioneza Popescu Piedone, inainte de a da lamuriri in fata anchetatorilor.

ANI a anuntat, pe 14 septembrie, faptul ca a sesizat Parchetul General in privinta unui posibil de conflict de interese in cazul lui Piedone, in vederea verificarii acestor banuieli, mentionand atat faptul ca „in perioada 2013 – 2015, persoana evaluata a semnat, in calitate de primar, sase acorduri de functionare si doua autorizatii de functionare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” si „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate si semnate olograf de catre copiii acestuia, asociati si administratori ai societatilor comerciale”, dar si ca, „incepand cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrata de catre fiul persoanei evaluate, a incheiat patru contracte cu Administratia Domeniului Public Sector 4, institutie subordonata Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafete de 400 mp, insa in urma masuratorilor efectuate a rezultat ca aceasta ocupa suprafata de 2.234 mp”.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger