AcasăNewsSuspiciune de gripa porcina in Romania: Un angajat al aeroportului Sibiu a...

Suspiciune de gripa porcina in Romania: Un angajat al aeroportului Sibiu a murit, alti doi sunt internati!

Un angajat al Aeroportului din Sibiu a murit, luni, din cauza unei pneumonii severe, iar alti doi colegi de-ai lui au fost internati, marti seara, la Spitalul Judetean Sibiu, cu simptome de viroza respiratorie. Din primele informatii, exista suspiciunea de gripa porcina.

Se pare ca Ministerul Sanatatii ia in calcul suspiciunea de gripa porcina, insa deocamdata se asteapta rezultatele analizelor trimise la laboratoarele din Capitala. „Vom avea primele rezultate in cursul zilei de astazi (miercuri, n.r.). Ceea ce s-a intamplat la Sibiu ne-a atras atentia pentru ca sunt trei persoane de la acelasi loc de munca. Poate fi orice, nu stim inca despre ce este vorba. Facem o monitorizare permanenta”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de realitatea.net.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a afirmat ca doi barbati, angajati ai Aeroportului din Sibiu, au ajuns, marti seara, la Unitatea de Primiri Urgente, cu simptome ale unor afectiuni respiratorii. „Cei doi barbati erau in concediu medical pentru afectiuni respiratorii, diagnosticul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstitiala. In cursul zilei de luni, un coleg al lor, sosit la spital cu simptome asemanatoare, a decedat, iar in aceasta seara (marti, n.r.) conducerea aeroportului a decis sa ii trimita si pe cei doi la spital, pentru supraveghere si analize”, a declarat Todarita, potrivit rtv.net.

Cei doi pacienti, in varsta de 22 de ani, respectiv 26 de ani, au fost internati la Sectia de Boli Infectioase a spitalului, si sunt izolati de restul bolnavilor, fiindu-le recoltate probe pentru a se stabili daca este vorba de vreun tip de gripa. Decebal Todarita a subliniat ca si pacientului care a murit luni, la varsta de 38 de ani, i s-au recoltat astfel de probe a caror rezultate nu sunt deocamdata gata.

Se pare, insa, ca cei doi angajati ai Aeroportului din Sibiu, care sunt spitalizati, nu sunt in mare pericol, dat fiind ca ei se aflau deja sub tratament pentru afectiuni respiratorii, a mai precizat sursa citata.

Foto: finantistii.ro

author avatar
Alina Costache
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger