AcasăNewsSuspecti in vizorul DIICOT, in cazul conturilor fictive pe numele unor vedete/Reactia...

Suspecti in vizorul DIICOT, in cazul conturilor fictive pe numele unor vedete/Reactia Andreei Marin

S-au anuntat primele masuri in cazul care, pe buna dreptate, a infuriat deopotriva vedetele ale carora nume au fost asociate, fara voie, unui scandal sonor, cat si persoanele pagubite cu sume ce depasesc, in total, 33.000 de dolari. „Schema” a functionat mai bine de un an si jumatate.

Si anume faptul ca, la finele unor perchezitii facute, marti, atat in Neamt (patru la numar), car si in Cluj (o verificare) de catre echipele formate din procurori de la Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate, ambele din Suceava, au fost gasite elemente utile anchetei aflate in plina desfasurare. Au fost identificate telefoane mobile, cartele SIM si bancare, un calculator, dar si chitante doveditoare in cazul ridicarii unor sume de bani. O data ce se incheie perchezitiile, in cazul de fata vor urma audieri.

Reteta folosita

Din cate conforma DIICOT-ul, in atentia procurorilor au intrat, in cazul de fata, patru persoane. Despre care se crede ca s-ar fi aliat intr-un grup infractional organizat, si ca ar fi creat conturi false pe o retea de socializare, folosind numele si pozele unor alte persoane. Dar nu orice persoane, ci vedete TV, ale caror nume sa fie cunoscute opiniei publice si, drept urmare, sa le inlesneasca misiunea. Din cate mai spun procurorii, dupa ce parcurgeau acest pas, suspectii ar fi trecut la etapa urmatoare- demararea unor presupuse campanii de strangere de fonduri. solicitand sprijin financiar persoanelor de bunacredinta. „Astfel, numeroase persoane au accesat respectivul cont si au purtat diverse discutii, unele dintre victime fiind convinse de verdicitatea lucrurilor expuse, transferand pe numele autorilor diverse sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani”, mentioneaza anchetatorii, care adauga apoi si detalii de natura financiara. Care atesta faptul ca prejudiciul in cazul de fata este unul insemnat: „In perioada 01.01.2015 – 02.08.2016, pe numele celor patru suspecti au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, un numar de 360 tranzactii de la 273 persoane vatamate suma totala transferata fiind in valoare de 33.853,37 USD si 1000 lei”.

Ce spune Andreea Marin

Dupa cum era asteptat, una dintre vedetele care s-a bucurat sa auda de faptul ca verificarile anchetatorilor au dat roade este Andreea Marin. Realizatoarea TV s-a trezit intr-o astfel de situatie si chiar a atras atentia in numeroase randuri amicilor ei virtuali sa nu se lase pacaliti de escroci care cer bani pe net, in numele unor asa-zise campanii cu iz umanitar.  Insa numele ei nu e singurul cunoscut asociat de aceasta situatie. „Au fost gasiti cei care profitau pe facebook de naivitatea oamenilor, cerand donatii de pe conturi false cu numele meu si al colegei Teo Trandafir. Sunt sute de oameni care au fost pacaliti, din pacate”, a anuntat pe Facebook fosta realizatoare a emisiunii „Surprize, Surprize”, de la TVR, in urma cu aproximativ o ora,.

294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger