Acasă"Survivor-ul" Bear Grylls, dat afara de Discovery Channel

„Survivor-ul” Bear Grylls, dat afara de Discovery Channel

Prezentatorul britanic Bear Grylls, starul emisiunii „Tehnici esentiale de supravietuire/ Man vs. Wild”, a fost concediat de conducerea postului de televiziune Discovery Channel, in urma unor dispute contractuale.

Bear Grylls, in varsta de 37 de ani, care in timpul emisiunii sale era parasutat in zone vitrege, unde reusea sa supravietuiasca mancand insecte, traversand ape involburate sau band propria urina filtrata, a prezentat emsiunea „Tehnici esentiale de supravietuire” inca din 2006 si a devenit o vedeta de talie mondiala.

Insa Discovery Channel a anuntat marti ca „din cauza unor dispute contractuale cu Bear Grylls, Discovery a stopat toate proiectele actuale in care el era implicat”. Purtatorul de cuvant al lui Bear Grylls a spus ca acesta nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu Discovery in privinta noului sezon al emisiunii „Tehnici esentiale de supravietuire” si ambele parti au decis sa inceteze colaborarea.

Detaliile referitoare la aceasta disputa nu sunt deocamdata cunoscute, insa, potrivit publicatiei The Hollywood Reporter, care citeaza surse din presa americana, neintelegerile dintre cele doua parti vizeaza doua proiecte, ce nu au fost deocamdata anuntate, pentru care Bear Grylls a fost angajat. Cel de-al saselea si totodata cel mai recent sezon al emisiunii „Tehnici esentiale de supravietuire” a fost difuzat de Discovery Channel in perioada iulie-august 2011. Intr-unul dintre episoadele din acest sezon, Bear Grylls este insotit intr-o expeditie in Islanda de actorul american Jake Gyllenhaal.

In alte episoade, inclusiv din sezoanele trecute, Bear Grylls a fost parasutat in jungla si in desert, a reusit sa supravietuiasca zile intregi mancand serpi, dormind in gauri facute in zapada si infasurandu-si un tricou imbibat cu urina in jurul capului pentru a combate deshidratarea. Totodata, Bear Grylls a filmat si in Romania, experientele sale in Muntii Carpati fiind prezentate in sezonul al treilea din „Tehnici esentiale de supravietuire”.

Bear Grylls a escaladat muntele Everest la varsta de 23 de ani si a facut parte timp de trei ani din serviciile speciale din cadrul aviatiei britanice, fiind un expert in parasutism, tehnici de supravietuire in jungla si tehnici de lupta. El s-a folosit totodata de celebritatea dobandita pentru a devenit purtator de cuvant pentru mai multe proiecte motivationale si a scris mai multe carti, inclusiv romane de fictiune pentru adolescenti si o autobiografie care a devenit bestseller.

Emisiunea „Tehnici esentiale de supravietuire” este difuzata in peste 200 de tari, inclusiv in Romania. Intr-un studiu realizat recent cu prilejul sarbatoririi a 15 ani de Discovery Channel in Romania, Bear Grylls a fost ales prezentatorul TV preferat de romani (60% dintre voturile respondentilor), el fiind urmat in top de Adam Savage si Jamie Hyneman din „Vanatorii de mituri” (41%) si de Jeremy Clarkson din „Top Gear” (39%).

author avatar
Ciprian Purice