AcasăNewsSURSE: USL vrea sa depuna motiunea de cenzura in 17 aprilie

SURSE: USL vrea sa depuna motiunea de cenzura in 17 aprilie

USL intentioneaza sa depuna motiunea de cenzura legata de hotararea de guvern prin care la UMF Targu-Mures sunt infiintate linii cu predare in limba maghiara in data de 17 aprilie, au declarat surse politice.

Potrivit surselor citate, s-a inceput deja lucrul la textul motiunii, care va aminti si de situatia de la UMF.  Hotararea de guvern, aprobata in sedinta de marti a Executivului, privind infiintarea liniilor maghiare de studii la UMF din Targu Mures a fost publicata, joi seara, in Monitorul Oficial, avandu-i ca si contrasemnatari pe ministrul Educatiei, dar si pe presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileste ca la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures va fi infiintata o noua Facultate, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat anterior ca, daca Guvernul va adopta hotararea pentru infiintarea unei facultati in limba maghiara la UMF Targu Mures, sustinuta de UDMR, el este in favoarea depunerii unei motiuni de cenzura de catre USL.

Vicepresedintele Departamentului de educatie al PSD, Gabriel Ispas, a declarat, joi, ca PSD va ataca in contencios administrativ hotararea de guvern privind UMF Targu-Mures si ia in calcul depunerea de plangeri penale impotriva premierului Mihai-Razvan Ungureanu si a celorlalti ministri care au contrasemnat actul.

„PSD va demara, imediat ce Hotararea de Guvern va fi publicata in Monitorul Oficial, procedurile legale privind suspendarea si anularea acesteia. Nu excludem ca si celor care au incalcat regimul constitutional si au avizat aceasta hotarare, nu excludem sa le inaintam dosare penale”, a spus Ispus, adaugand ca e vorba de premierul Ungureanu, respectiv ministrii Justitiei, Finantelor si Educatiei.

De asemenea, Ispas a spus ca motiunea de cenzura a USL privind HG de infiintare a liniei de limba maghiara la UMF Targu Mures va fi depusa pana la finalul sesiunii parlamentare. Si deputatul PNL de Mures Ciprian Dobre a afirmat, joi, ca va cere in contencios administrativ anularea Hotararii de Guvern privind UMF Targu Mures, aratand ca toti cetatenii care doresc sa faca acest gest vor avea posibilitatea sa o faca, preluand plangerea de pe site-ul PNL Mures.

author avatar
Ciprian Purice
123 afisari

1 COMENTARIU

  1. Se joaca cu nervii nostrii serios acum…cine mai voteaza iar aceiasi politicieni falsi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger