AcasăNewsSurse judiciare: Trasculescu, chemat joi la DNA si acuzat de o noua...

Surse judiciare: Trasculescu, chemat joi la DNA si acuzat de o noua infractiune

(foto: milcovul.ro)

Fostul deputat Alin Trasculescu a fost citat de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, pentru a i se prezenta un nou cap de acuzare.

(foto: milcovul.ro)

Fostul deputat s-a prezentat joi in fata procurorilor anticoruptie unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta o noua acuzare, respectiv asocierea in vederea savarsirii de infractiuni, potrivit unor surse judiciare. Alin Trasculescu si-a depus marti demisia din calitatea de deputat. El si-a anuntat demisia dupa ce in plen a fost prezentata cererea ministrului Justitiei si raportul Comisiei juridice privind incuviintarea arestarii preventive a fostului deputat.

Comisia Juridica a Camerei a decis vineri, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii deputatului Alin Trasculescu, cu 10 voturi „pentru” si unul „impotriva”. Omul politic a declarat atunci ca demisia sa este o dovada a respectlui fata de cetatenii din Vrancea.

Trasculescu a fost retinut pe 11 noiembrie de procurorii anticoruptie si eliberat dupa numai 24 de ore din arestul Politiei Capitalei, dupa ce a expirat ordonanta emisa pe numele lui. Acesta avea interdictie sa paraseasca tara. Pe 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In acelasi dosar a fost retinut si complicele lui Trasculescu, Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, dupa ce a fost prins in flagrant delict cand lua 50.000 de lei, bani pe care urma sa ii dea lui Trasculescu.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, in perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Silviu Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denuntator Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calota, initial suma de 50.000 de euro. Ulterior, suma ar fi fost majorata la 150.000 de euro, din care Trasculescu ar fi primit, cu ajutorul lui Calota, suma totala de 364.000 de lei, in patru transe – de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei si 200.000 de lei.

author avatar
Alina Costache
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger