Cauta

Inca un roman mort in Algeria! MAE da vina pe autoritatile algeriene

UPDATE 2: Ministrul de externe, Titus Corlatean a comunicat, duminica dupa-amiaza, ca cea de-a doua persoana decedata in cursul acestei zile este  de fapt a cincea persoana de nationalitate romana, despre care se anuntase inca de sambata ca ar fi fost ranita. „Partenerii occidentali au confirmat ieri (sambata, n. r.) ca ultimul dintre cei cinci romani era eliberat si spitalizat. Ministerul Afacerilor Externe va asigura repatrierea coprurilor neinsufletite a corpurilor celor doi romani”, a precizat Corlatean.

UPDATE 1: MAE a confirmat moartea celui de-al doilea roman, precizand faptul ca abia in cursul dupa-amiezei de duminica au primit o informare din partea autoritatilor algeriene, privind acest caz. Romanul a suferit rani grave in urma atacului terorist de la complexul din In Amenas, unde se afla la momentul desfasurarii evenimetelor. „In dupa amiaza zilei de 20 ianuarie, autoritatile algeriene au informat oficial Ambasada Romaniei de la Alger ca unul dintre cetatenii romani care se aflase in complexul de la In Amenas in timpul atacului terorist a incetat din viata. Din informatiile obtinute de autoritatile romane, rezulta ca decesul a intervenit, in spital, urmare a ranilor grave suferite, inregistrate anterior. Pe masura ce autoritatile romane vor obtine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispozitia opiniei publice, in timp util”, potrivit comunicatul MAE.

Totodata, in declaratie se mai precizeaza ca Ministerul Afacerilor Externe regreta profund faptul ca din Algeria nu a primit informatii corespunzatoare privind starea de sanatate si numarul exact al romanilor implicati in evenimentele teroriste.

Duminica a fost anuntata moartea inca unui roman in urma evenimentelor din Algeria. Potrivit surselor se pare ca identitatea acestuia nu a fost cunoscuta pana de curand.

Pana in acest moment, se pare ca sunt doi romani morti in urma luarii de ostatici din Algeria. Se pare ca al doilea roman a murit duminica dimineata la spital. MAE a refuzat sa ofere orice fel de informatie.

Un roman a fost ucis si altul a fost ranit in cursul luarii de ostatici, a anuntat Bucurestiul sambata, care a precizat anterior ca alti trei cetateni romani au fost eliberati.

Se pare ca este vorba despre un al saselea roman, care a fost ranit sambata, insa pana de curand nu se cunostea nationalitatea sa. Romanul nu se afla chiar in interiorul platformei ci prin preajma ei, potrivit surselor.

Liviu Floria, unul dintre romanii care au reusit sa se salveze, a declarat: „La momentul declansarii evenimentului eram doar cinci romani. Este o informatie eronata (aceea ca ar mai exista si o a sasea persoana). Nu are cum”.

Autoritatilor de la Londra au confirmat sfarsitul crizei dupa salvarea ultimilor prizonieri.

Ultimele stiri

  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Exit mobile version