AcasăNewsSurse din Coalitie: Se pregateste o remaniere guvernamentala in octombrie. Diaconescu, noul...

Surse din Coalitie: Se pregateste o remaniere guvernamentala in octombrie. Diaconescu, noul ministru de Externe

Surse din Coalitie, citate de site-ul impactnews.ro, afirma ca o remaniere guvernamentala ar putea avea loc in luna octombrie. Sunt vizati ministrii Teodor Baconschi (Externe), Valerian Vreme (Comunicatii), Gheorghe Ialomiteanu (Finante) si Valeriu Tabara (Agricultura).

In locul lui Baconschi, la Ministerul de Externe, ar putea fi numit Cristian Diaconescu, din cauza esecului actualului ministru in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Potrivit impactnews, un alt motiv ar fi „Miscarea populara”, proiect ce va reuni mai multe formatiuni de dreapta si de care ar urma sa se ocupe Teodor Baconschi.

„Ministerul de Interne si-a facut treaba in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor tehnice pentru aderarea Romaniei  la spatiul Schengen. In schimb, Ministerul de Externe n-a facut absolut nimic”, a sustinut marti, in plenul Senatului, liderul grupului PNL Puiu Hasotti, in timpul dezbaterilor pe marginea adoptarii unei declaratii care vizeaza pozitia Parlamentului fata de refuzul unor state de a accepta Romania in Schengen.

In apararea lui Baconschi nu a sarit nimeni. Atat Vasile Blaga, cat si Traian Igas sau Cristian Diaconescu au tacut, chiar si atunci cand Hasotti a spus ca privirea lor confirma afirmatiile sale.

582 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger