AcasăNewsSURSE: Cristian Preda, candidatul PDL la Sectorul 4 sau la Capitala

SURSE: Cristian Preda, candidatul PDL la Sectorul 4 sau la Capitala

Cristian Preda

PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda sa candideze la Primaria Sectorului 4 la alegerile din 10 iunie, numele sau fiind luat in calcul de catre democrat-liberali si pentru Primaria Capitalei, au declarat, sambatasurse din partid.

Cristian Preda

Conform surselor citate, PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda sa candideze la Primaria Sectorului 4, in contextul in care actualul edil al sectorului, Cristian Popescu Piedone, a renuntat la candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat si a anuntat ca va candida din partea USL.

In plus, democrat-liberalii iau in calcul si o candidatura a lui Cristian Preda la Primaria Generala a Capitalei, au precizat aceleasi surse, care au sustinut ca decizia urmeaza sa fie luata in scurt timp.

Reprezentanti ai PDL au explicat, ca un raspuns pozitiv al europarlamentarului ar presupune si o noua relationare a organizatiei de Bucuresti a partidului fata de UNPR, avand in vedere ca Preda a criticat in mai multe randuri atat aceasta formatiune, cat si intentia PDL de a incheia un protocol cu Uniunea.

Pe de alta parte, candidatura lui Cristian Preda la Capitala ar putea avea sustinerea tuturor curentelor din PDL, inclusiv a criticilor eventualei candidaturi a lui Silviu Prigoana, au precizat aceleasi surse. Conform analizelor democrat-liberalilor, candidatura lui Preda ar putea recapta si interesul electoratului traditional al PDL din Capitala, precum si al celor cu optiuni liberale.

Pana la luarea unei decizii, PDL a amanat incheierea protocolului cu UNPR in Bucuresti, care, in aceste conditii, este posibil sa nici nu mai fie semnat.

Protocolul s-a amanat

Semnarea protocolului intre PDL, UNPR, PNTCD si PER pentru infiintarea in Capitala a „Miscarii pentru Noul Bucuresti”, eveniment programat pentru sambata, a fost amanata pana la o data care urmeaza a fi anuntata, a anuntat PDL sambata dimineata. Protocolul ar fi trebuit semnat de catre presedintii organizatiilor din Bucuresti apartinand Partidului Democrat Liberal (Elena Udrea), Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (Neculai Ontanu), Partidului National Taranesc Crestin Democrat (Alex Stefanescu) si a Partidului Ecologist Roman (Ovidiu Demetrescu).

Intrebat, joi, cand va fi semnat protocolul PDL-UNPR pe Bucuresti, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, preciza ca „formula pe care se va merge se va stabiliza in urmatoarele zile si va coincide cu anuntarea candidatilor”. El spunea ca, de data aceasta, PDL va merge la Bucuresti cu un candidat pe care il vor cetatenii, pentru ca ei decid cine conduce Capitala.

Europarlamentarul Cristian Preda este membru al organizatiei PDL Sector 4. El si-a anuntat inca din toamna anului trecut intentia de a candida la Primaria Capitalei la alegerile locale din 2012.

author avatar
Ciprian Purice
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger