AcasăNewsSurpriza neplacuta pregatita de Metrorex bucurestenilor. Se scumpesc tarifele de calatorie!

Surpriza neplacuta pregatita de Metrorex bucurestenilor. Se scumpesc tarifele de calatorie!

Odata cu valul de scumpiri care s-a abatut asupra lor, dupa Anul Nou, bucurestenii se pregatesc sa mai treaca printr-un moment dificil.

Reprezentantii Metrorex sunt siguri ca in viitorul foarte apropiat, respectiv pana la sfarsitul acestui an, tarifele de calatorie se vor scumpi in medie cu circa 30%.

Oficialii Metrorex sustin ca aceasta majorare trebuia facuta inca din aprilie anul trecut, pentru constituirea bugetului de venituri, si ca toate documentele necesare au fost intocmite, astfel ca nu mai lipseste decat aprobarea ministrului Transporturilor, Ramona Manescu.

Conform b365.ro, reprezentantii Metrorex ofera mai multe argumente pentru scumpirea tarifelor de calatorie. Printre altele, acestia se plang ca subventia primita de la stat a fost din ce in ce mai mica, iar calatoria cu metroul in Bucuresti costa doar 0,45 euro, mult sub alte capitale ale Europei precum Viena (2 euro), Madrid (2 euro), Amsterdam (2,7 euro), Londra (5 euro) sau chiar Sofia (0,51 euro).

Astfel, din momentul in care scumpirea tarifelor de calatorie va fi aprobata, bucurestenii vor scoate din buzunar urmatoarele sume de bani:

5 lei pentru o cartela cu doua calatorii (acum 4 lei)

20 de lei pentru o cartela cu 10 calatorii (acum 15 lei)

25 de lei pentru un abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii (acum 20 de lei)

75 de lei pentru un abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii (acum 60 de lei)

65 de lei pentru un abonament lunar cu 62 de calatorii (acum 50 de lei)

8 lei pentru un abonament de o zi (acum 6 lei)

Asta in conditiile in care oficialii Metrorex au anuntat ca salariul mediu al angajatilor va creste cu 3%, urmand sa ajunga la circa 4.000 de lei pe luna, in conditiile in care salariul mediu la nivel national abia depaseste 1.500 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger