AcasăNewsSurpriză neașteptată pe plaja din Mamaia! Marea a început deja să „muște”...

Surpriză neașteptată pe plaja din Mamaia! Marea a început deja să „muște” din ea – VIDEO

mamaiaBătaie de joc pe litoral: s-au lărgit plajele, dar nu pentru toţi turiştii. Cine se va bucura de ele?

O porțiune din nisipul din Mamaia de pe plaja mult contestată de turiști a început să fie „mâncat” de către mare, fiind vorba de o porțiune de aproximativ 2 metri.

În imaginile care circulă pe internet se poate observa o denivelare în nisip, unde marea a luat o porțiune de nisip.

Nu este un fenomen neobișnuit, reprezentanții firmei care au extins plaja din județul Constanța făcând precizarea că în timp marea va eroda nisipul până când se va ajunge la un nisip fin.

Doi metri de nisip au fost înghițiți de mare, iar specialiștii estimează, că în cel mult 3 ani, plajele se vor îngusta aproape la jumătate. De vină pentru situație sunt, spun specialiștii, valurile mari, care au luat cu ele înapoi în mare și parte din nisip.

„Marea își creează profilul de stabilitate, profilul de echilibru natural la care ne așteptăm, prin această modalitate: se observă acum un fenomen cliffing, arată ca o mică faleză, datorită acțiunii valurilor, care va progresa în timp tocmai pentru a compensa diferența de volum din zona submersă. În zona de îmbăiere, turiștii vor regăsi o progresie mult mai lină decât a fost anterior.”, a declarat Nicușor Buzgaru, manager de proiect ABADL, potrivit Digi 24.

author avatar
Andreea Vlad
1.043 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger