AcasăNewsSURPRIZA de proportii pentru elevi! Ce a declarat ministru Educatiei!

SURPRIZA de proportii pentru elevi! Ce a declarat ministru Educatiei!

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca incepand din toamna elevii din clasa intai vor avea la dispozitie manualele scolare si in format digital.

Este o obligatie sa introducem aceste manuale digitale. Incepem cu clasa I din toamna. Trebuie sa vorbim despre era digitala si nu despre tablete, pentru ca peste trei ani, cand Ministerul Educatiei ar putea sa identifice sursele pentru cumpararea terminalului s-ar putea sa nu fie tableta”, a precizat ministrul Educatie, invitat la emisiunea “Dupa 20 de ani”, de la Pro TV.

Remus Pricopie a mai precizat ca, odata cu introducere manualelor in format digital, nu se va renunta la manualele clasice: “Noi trebuie sa definim continutul digital. Din septembrie, copiii vor avea manualul in format clasic pe masa, iar pe pagina de internet manuale.edu.ro vor avea manualele in format digital, pe de o parte pdf, iar de pe alta parte aplicatie multimedia. Daca noi traim intr-o era digitala nu poti sa nu adaptezi scoala in concordanta cu acesta era. Pe de alta parte, cercetatirle ne arata ca procesul de invatare este mult mai rapid cand se folosesc instrumente digitale”.

author avatar
Alina Costache
1.358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger